Home / / Basisscholen Ommen strijden om volleybalbeker

Basisscholen Ommen strijden om volleybalbeker

OMMEN – Voor de 29e keer organiseert Volleybalvereniging Volco het Schoolvolleybaltoernooi in de gemeente Ommen. Woensdag 20 maart zullen de oudste kinderen van de basisscholen in sporthal de Carrousel de strijd met elkaar aanbinden om de felbegeerde wisselbeker.

De eerste wedstrijden beginnen om 13.30 uur. Omstreeks 17.00 uur zal de nieuwe schoolvolleybalkampioen de wisselbeker in ontvangst nemen. De winnaar plaats zich ook voor de provinciale kampioenschappen in Assen, later dit schooljaar.

Het Volco Ommen Schoolvolleybaltoernooi wordt op de derde woensdag van maart gespeeld, dit jaar op 20 maart. De hogere groepen van de basisscholen in de gemeente Ommen strijden dan om het kampioenschap van de gemeente Ommen. Het is een groot sportspektakel waaraan niet alleen de kinderen, maar ook leerkrachten, begeleiders, ouders, scheidsrechters, tellers, organisatoren en publiek veel plezier beleven.

Kleiner veld
Er wordt gespeeld volgens de CMV spelregels niveau 6 (CMV = Cool Moves Volleybal), waarbij een team uit vier kinderen bestaat en het veld kleiner is. Dit sluit beter aan bij het niveau dat kinderen van die leeftijd spelen als ze op volleybal gaan. Uit de gemeente Ommen hebben 12 scholen zich aangemeld en zij leveren totaal 29 teams. Volle bak dus.

Ook dit jaar maakt een yellwedstrijd deel uit van het programma. Een yell is een soort strijdkreet. Op uitnodiging van de jury zullen uit vele kelen weer de nodige decibellen klinken. De bekendmaking van de winnaar van de yellwedstrijd is rond 15.30 uur.

Voor het zover is wordt er eerst flink strijd geleverd in Ommen. De kinderen van de scholen zullen 20 maart hun beste beentje voorzetten. De eerste fluitsignalen klinken om 13.30 uur. Om 16.15 uur starten de finalerondes en de prijsuitreiking is rond 17.00 uur.

Titelverdediger
Titelverdediger St. Bernardusschool (2017 en 2018) zal er alles aan doen om de eer van de school hoog te houden. Als dat lukt, gaat de wisselbeker definitief in de prijzenkast. Vanzelfsprekend is publiek de hele middag van harte welkom.

Lees ook

Minder principes wanneer zetels een rol spelen

LEMELERVELD – Jannes Kuik, voormalig stadsdichter van Ommen maakt zich zorgen over de opkomst tijdens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.