Home / / Basisscholen maken kennis met cultuuraanbod uit regio

Basisscholen maken kennis met cultuuraanbod uit regio

OMMEN – Met ruim zeventig bezoekers is de tweede editie van ‘Cultuur Aan Bod’ , woensdag 13 maart in de Carrousel te Ommen, een succes geworden. Het evenement, opgezet voor leerkrachten uit het basisonderwijs in het Vechtdal, heeft als doel cultuur te ervaren en meer bekend te worden met het cultuuraanbod uit de regio.

Een workshop LightGraffiti, HipHop dansen, 3D ontwerpen, zelf een lied schrijven, toneel en beeldende oefeningen die meteen de volgende dag toe te passen zijn in de klas. De creativiteit van leerkrachten werd geprikkeld en vaardigheden werden verrijkt. In het theater van de Carrousel was het genieten van diverse voorstellingen, van muzikaal cabaret tot ‘Benjamin de Beer’.

Wethouder Jan Uitslag van gemeente Dalfsen onderstreepte in een kort woordje het belang van cultuureducatie. Trots meldde hij dat 6 maart vele gemeenten o.a. Ommen, Hardenberg en Dalfsen het provinciale convenant Cultuureducatie hebben ondertekend. Hiermee verbinden gemeenten, onderwijs en cultuuraanbieders zich aan de ambitie om zich in te zetten voor kwalitatief goede cultuureducatie in de provincie Overijssel.

Cultuur Aan Bod is een samenwerking tussen gemeente Dalfsen, St. Kind en Cultuur Hardenberg en St. Kunstzinnige Vorming Ommen. De organisatie is in handen van de combinatiefunctionaris cultuur en de cultuurcoördinatoren, die de scholen ondersteunen bij het vormgeven van cultuureducatie.

De aanwezigen waren erg enthousiast om het verrijkend cultuuraanbod te ontdekken voor hun eigen school.

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.