Home / / Bas Pietersma (18) bezorgt SV Dalfsen wederom late zege
.

Bas Pietersma (18) bezorgt SV Dalfsen wederom late zege

DALFSEN – Voor de tweede week op rij was de 18-jarige Bas Pietersma de grote man voor SV Dalfsen. In de 91e minuut knalde hij zondag de beslissende 2-1 tegen de touwen, waardoor Dalfsen alsnog drie punten overhield aan het duel met SC Stadskanaal.

Onder uitstekende omstandigheden werd zondag de wedstrijd tussen de nummers twee en drie van de Tweede klasse L gespeeld. Het weer was prima, de mat lag er goed bij en de publieke belangstelling was bovengemiddeld.

Beide ploegen draaien goed mee in de competitie en hadden er alle belang bij om te winnen. Dit was duidelijk waarneembaar op het veld, de ene aanval van Dalfsen werd direct opgevolgd door een aanval van Stadskanaal en vice versa. Lang ging de strijd gelijkop, maar vlak voor rust scoorden de bezoekers van Stadskanaal.

Na rust een nog gemotiveerder Dalfsen en weer golfde het spel op en neer. In de 49e minuut brak de uitstekend spelende Joren Rietman goed door op rechts en oog in oog met de goalie van Stadskanaal gaf hij de bal beheerst af op Luc van der Vegt die strak binnenschoot. Beide ploegen speelden vervolgens voor de volle winst en zowel Dalfsen als ook Stadskanaal kreeg geweldige kansen.

Het duurde uiteindelijk tot de 91e minuut voordat de wedstrijd beslist werd. Een lange bal uit de Dalfser defensie werd door Remco Hultink onder controle gebracht en doorgespeeld naar de snelle Bas Pietersma. Die bedacht zich geen moment en schoof de bal beheerst langs de doelman van Stadskanaal.

Doordat Lemelerveld ook won blijft het ongemeen spannend in de kop van de Tweede klasse L. Zowel Dalfsen als Lemelerveld heeft 44 punten uit 19 wedstrijden en de ploeg delen dan ook de koppositie. Volgende week speelt Dalfsen wederom thuis, dan tegen Germanicus uit Coevorden. De wedstrijd start om 14.00 uur.

Alle foto’s van Dalfsen – Stadskanaal zijn hier te bekijken.

Lees ook

Koningsdag in aangepaste vorm

OMMEN – De Oranjevereniging Ommen gaat ervan uit dat Koningsdag in een aangepaste vorm gevierd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.