Home / / Balkbrug in zwaar weer na verlies tegen RKO

Balkbrug in zwaar weer na verlies tegen RKO

BALKBRUG – Dik Runherd maakt zich op voor een lang en zwaar seizoen. Zijn sportclub Balkbrug werd op eigen veld te kakken gezet door RKO. De bezoekers uit polderdorp Rutten gingen met de buit aan de haal (2-4).

“Er wordt best goed getraind”, analyseert Runherd. “Maar ik heb te weinig scorende spelers en jongens die de mouwen willen opstropen als het er op aan komt. Willen we de nacompetitie ontlopen, dan moet er mentaliteit getoond worden. Met Sander Runhart en Dennis Fernim heb ik twee jongens die zich nooit gewonnen geven, maar ik zou willen dat er meer die inzet tonen. We moeten meer karakter en wilskracht tonen, anders redden we het niet.”

Het begin op sportpark De Balk is veelbelovend. Amper op gang zet Steven Zwiers de thuisclub op voorsprong, maar binnen het eerste kwartier staat het alweer gelijk. Na een misverstand in de defensie verslaat Glen Marsman onbedoeld zijn eigen doelman. Deze 1-1 is tevens ruststand. Na de thee kopt Tjalling Groen de bezoekers op voorsprong. Lennart Baas zorgt voor evenwicht, na voorbereidend werk van invaller Freek Haveman. Breekpunt is de invalbeurt van talent Lars Vos, zestien lentes jong. Hij zet Balkbrug opnieuw op achterstand en nu kan de thuisclub niet repareren. Topscorer Emiel de Vries had zijn goaltje nog niet meegepikt deze middag, maar ziet zijn kans schoon als Balkbrug op zoek gaat naar de gelijkmaker. De queeste pakt averechts uit, 2-4. “Verdiend”, bekende Runherd. “Zo eerlijk moet je zijn. We komen kwaliteit te kort en het wordt nog een hele toer om het vege lijf te redden. Eerste vereiste is meer dan honderd procent inzet en concentratie.”

Stand 4A: De Blesse 14-34, Oranje Zwart 14-31 (39-12), Wacker 14-31 (42-16), Steenwijkerwold 14-30, Steenwijk 14-28, RKO 14-19, VWC 14-18, Ulu Spor 14-15, Kraggenburg 14-14, UDIROS 14-12, Balkbrug 14-10 en Aengwirden 14-1.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Evelien fietst in zes weken langs 75 IPSO inloophuizen

Op 30 juni aanstaande bezoekt zij het Vechtgenotenhuis OMMEN – Op woensdag 30 juni om …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.