Home / / Alfa-college in de prijzen tijdens landelijke vakwedstrijden mbo
dav

Alfa-college in de prijzen tijdens landelijke vakwedstrijden mbo

HARDENBERG – Tijdens een driedaagse finale van in de RAI Amsterdam hebben studenten van het Alfa-college vorige week tijdens de vakwedstrijden Skills Heroes meerdere prijzen in de wacht gesleept. Student Dion Grendelman van locatie Hardenberg behaalde een derde plaats. Studente Esmé Hemmes, student van locatie de Kluiverboom in Groningen, eindigde als tweede.

In totaal stonden tien studenten van het Alfa-college in de landelijke finale, van wie er zeven in actie kwamen in de RAI. De deelnemende studenten kwalificeerden zich hiervoor tijdens lokale voorrondes en landelijke kwalificatiewedstrijden.

Applicatieontwikkelaar
Ook op het gebied van ICT was er succes: Student Dion werd derde. Hoewel hij direct na het inleveren van de opdracht op de slotdag aangaf dat hij een opdracht in een andere programmeertaal had uitgewerkt dan de bedoeling was, bleek zijn werk van goede kwaliteit.

Dion vertelt: “Ik ging voor een top drie en dat heb ik gehaald. Ik ben dus super tevreden!” Hij deelde het podium met een student uit Zuid-Holland (eerste plaats) en Noord-Brabant (tweede plaats).

Schoonheidsspecialist
Student Esmé moest na de prijsuitreiking even een traantje laten van blijdschap. Ze vond het niveau tijdens de finale erg hoog en had een podiumplaats niet verwacht. Ze vertelt: “Iedereen was zo goed! Ik ben er echt versteld van dat ik tweede ben geworden. Ik ben echt super blij!” Een studente uit Nijmegen pakte de eerste plaats.

Inzet en passie
Ook Isa Assen en Raymon Plekkenpol van de locatie Hardenberg streden voor een felbegeerd plekje op het podium. Ondanks alle inspanningen is het ze net niet gelukt om een medaille te behalen. Het Alfa-college onderstreept het belang van het meedoen aan deze vakwedstrijden en roemt dan ook alle studenten die hebben meegedaan om hun passie en inzet.

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.