Home / / Alcoholvrij cadeaupakket voor succesvolle Dry January

Alcoholvrij cadeaupakket voor succesvolle Dry January

DALFSEN – In het gemeentehuis in Dalfsen werd afgelopen woensdag aan twee deelnemers van ‘Dry January’ een alcoholvrij cadeaupakket uitgereikt. In het kader van de campagne ‘Gewoon lekker nuchter’ hebben zij met succes een maand lang zonder alcohol doorgebracht.

Eind 2018 zijn inwoners van de gemeente Dalfsen opgeroepen om zich in te schrijven voor en deel te nemen aan de actie ‘Dry Januari’: een maand lang zonder alcohol. De actie was onderdeel van de gezamenlijke campagne ‘Gewoon lekker nuchter’ gericht op het drankgebruik van 55-plussers. Uit onderzoek blijkt dat het aantal ouderen met een uit de hand gelopen drinkgewoonte stijgt en dat baart zorgen. Met de campagne wilden Carinova, GGD, Gemeente Dalfsen, politie Vechtdal, Tactus Verslavingszorg en Saam Welzijn hiervoor gezamenlijk aandacht vragen.

Burgemeester Erica van Lente, samen met wethouder Jan Uitslag hierbij aanwezig, sprak de twee deelnemers toe: “Ik vind het wel stoer dat jullie hier zijn. Want toegeven dat je best wel vaak een wijntje drinkt, is niet altijd gemakkelijk.”

Beide dames beaamden dat volmondig. Zowel Carla als Hanneke waren ook vooral gezelligheidsdrinkers. “En dan moet je uitkijken dat het geen gewoonte wordt en daar betrapte ik mij zelf wel op”, zegt Carla. “Ik was er wel een beetje klaar mee. Nu ik gestopt ben, voel ik mij veel fitter en merk ook dat ik meer energie heb.”
Hanneke merkt op: “Vooral zondagen waren voor mij wel nare dagen. Dat was best wel lastig in het begin. Het werd zo’n gewoonte om een wijntje te nemen. Ik ben best wel trots op me zelf. Maar bij een feestje drink ik heus nog wel eens een wijntje“, geeft ze lachend toe.

Er hadden zich voor de actie officieel circa vijftien deelnemers aangemeld. “Maar er hebben wel veel meer mensen meegedaan”, aldust Maaikel van Saam Welzijn Dalfsen. Voor meer informatie:

www.saamwelzijn.nl/lekkernuchter

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Benefietvoorstelling Oese Volluk voor Tour du ALS

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 29 februari geeft Toneelgroep Oese Volluk een benefietvoorstelling van het blijspel …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.