Home / Nieuws / De Zonnebloem Dalfsen vierde haar 30-jarig jubileum

De Zonnebloem Dalfsen vierde haar 30-jarig jubileum

DALFSEN – Woensdag 27 maart jl. was het zover, de viering van het 30-jarig jubileum De Zonnebloem afdeling Dalfsen. De mooi, voor deze gelegenheid versierde grote zaal in ‘De Overkant’ aan het Kerkplein, vulde zich rond 14:00 uur met meer dan 110 personen. Naast de gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Dalfsen waren ook Zonnebloem-afvaardigingen van het regiobestuur Zwolle en de collega afdelingen Nieuwleusen en Lemelerveld aanwezig.

Bart Scheperboer (voorzitter) opende de jubileumbijeenkomst met een terugblik op de historie van De Zonnebloem en de hieruit gevormde afdeling Dalfsen. Er werd stilgestaan bij de vele activiteiten die de afdeling al 30 jaar organiseert voor haar gasten (zijnde mensen die o.a. door een lichamelijke beperking in een sociaal isolement dreigen te komen). De gasten worden bij al deze activiteiten bijgestaan door vele vrijwilligers. Tot deze vrijwilligers behoren o.a. de dames Louise Tielbeke, Ali van Emmen en Janna Scherpenkate. Deze dames zijn al vanaf de start actief voor de Zonnebloem afdeling Dalfsen. Als dank en waardering voor deze inzet, ontvingen zij een prachtig boeket bloemen.

De middag stond verder in het teken van terugblikken op de vele mooie momenten die het 30-jarige bestaan van de afdeling heeft opgeleverd. Dit alles werd opgeluisterd met een voorstelling van de dames Ineke Hadderingh en Anouk Balins. Hun programma riep bij de aanwezigen veelal herkenning op aan de oude tijd. Velen zongen uit volle borst mee met de diverse liedjes uit de oude doos. Tussen het optreden door werden de aanwezigen verwend met een hapje en een drankje.

Tegen half vijf sloot de speciale gast van de middag aan bij de jubileumviering. Burgemeester Erica van Lente maakte ook met dit deel van de Dalfser gemeenschap kennis. Door haar toespraak gaf ze blijk van een goede kennis van het werk van de Zonnebloem en sprak zij haar waardering uit over de belangrijke rol van de Zonnebloem voor de Dalfser samenleving. Tijdens de broodmaaltijd, waar de jubileumbijeenkomst mee werd afgesloten, kon zij nader kennismaken met de gasten en vrijwilligers en zo ook nog meer over de Zonnebloem en haar activiteiten te weten komen.

Van de gele bloemen (helaas waren zonnebloemen nog niet verkrijgbaar), waarmee de tafels waren opgefleurd, kregen de aanwezigen allemaal een bloem mee naar huis. Zo kon iedereen thuis nog nagenieten van een fantastische 30-jarige jubileum.

 

Foto’s: Johan Bokma

 

Lees ook

Margriet Wiedemeyer nieuwe directeur bedrijfsvoering Dimence

REGIO – Margriet Wiedemeyer (1975) start 1 juni als nieuwe directeur bedrijfsvoering bij Dimence. Wiedemeyer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.