Zoekplaatje van de Week

‘KPO modeshow in Lemelerveld in september 1970’ staat genoteerd bij bovenstaande foto. Wie helpt ons aan de naam van deze jeugdige mannequin?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 33 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan D. Middag uit Beerzerveld voor de oplossing van het vorig zoekplaatje haw_59781 (week 6, bouwactiviteiten in Beerzerveld): De woning op de foto (geen boerderij) was van dhr. J. Schuurman en zijn vrouw G. Schuurman – Op ’t Ende. De familie Schuurman heeft deze woning aan de Westerweg jarenlang bewoond. De foto is genomen vanaf de van Alewijkstraat aan de noordkant van de woning. De woningen in aanbouw zijn de eerste woningen die gebouwd zijn op het uitbreidingsplan Beerzerveld in 1956/1957 aan de van Alewijkstraat. Toen deze huizen klaar waren zijn de heer en mevrouw Schuurman verhuisd naar een woning aan de van Alewijkstraat. De woning aan de Westerweg is afgebroken en op die plek is een dubbele woning gebouwd, nu Westerweg 34 + 35.

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_62764 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Hammerweg 10 (7731AK) in Ommen.