Wessel Koekkoek en Leonie Bruggeman voorleeskampioen Ommen

Uiterst rechts: Wessel Koekkoek

OMMEN – Wessel Koekkoek van basisschool De Dennekamp in Ommen en Leonie Bruggeman van basisschool Ommerkanaal in Stegeren zijn de winnaars van de kwartfinales van de Nationale Voorleeswedstrijd die dinsdag in de Bibliotheek Ommen gehouden zijn.

Beiden gaan door naar de regioronde die op 6 maart in de Carrousel in Ommen plaats zal vinden. De deskundige jury, bestaande uit Klaas Hadderingh, Ank Kloosterman en voorzitter Hans Voskamp, was bij beide winnaars unaniem in haar oordeel.

Wessel nam het in de middagsessie op tegen zes andere kandidaten, één jongen en vijf meisjes. Wessel las voor uit ‘Alleen op de Wereld’ van Hector Malot, een klassieker. Met zijn rustige houding en stem wist hij het emotionele fragment goed tot leven te brengen. Hij had een prettig tempo en maakte goed contact met zijn toehoorders. Met deze kwaliteiten wist hij de deskundige jury te overtuigen.

Ook voor de overige kandidaten waren er complimenten. Alle voorlezers zijn al kampioen geworden op hun school, dat was aan het voorlezen te merken.

Tweede kwartfinale

Leonie nam haar toehoorders mee naar ‘Kapsalon Romy’ van Tamara Bos. Op natuurlijke wijze bracht ze het boeiende verhaal met de nodige humor. Het publiek luisterde heel aandachtig en was bij het einde van het fragment erg nieuwsgierig naar het vervolg.

Als eerste voorlezer legde Leonie de lat gelijk hoog, maar het werd toch een spannende avond, omdat de andere kandidaten ook erg goed waren. De jury heeft uiteindelijk gekozen voor Leonie, maar had ook voor de andere lezers verdiende complimenten. Het is te merken dat er op de scholen in Ommen veel wordt (voor)gelezen. Verder was de jury zeer tevreden over de keuze van de fragmenten.

Voor de winnaars was er een oorkonde, een tas, een T-shirt en een boekenbon namens Stichting Lezen. Alle overige deelnemers kregen een oorkonde en een tas als herinnering. Bibliotheek Ommen tekende voor de organisatie van deze ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Meer foto's