Home / / VVN Dalfsen kijkt tevreden terug op 2018

VVN Dalfsen kijkt tevreden terug op 2018

Veilig Verkeer Nederland Afdeling Dalfsen kijkt met een goed gevoel terug op het jaar 2018. Bijna alles wat in de planning stond is gerealiseerd, maar ook nieuwe activiteiten zijn ontwikkeld. De afdeling is een serieuze gesprekspartner als het gaat over ontwikkelingen op het gebied van verkeersveiligheid in de gemeente Dalfsen.

“We hebben het afgelopen jaar afscheid genomen van onze penningmeester, maar gelukkig was deze vacature weer erg snel vervuld, waar we uiteraard erg blij mee zijn”, laat VVN Dalfsen weten. “De contacten met de gemeente zijn opnieuw prima verlopen en er is nauw samengewerkt met andere VVN-afdelingen rondom Zwolle.”

Belangrijke activiteiten blijven de onderdelen voor de jeugd en senioren. De verschillende acties voor het basisonderwijs met onder andere de schoolverkeersexamens zijn allemaal goed verlopen. Ook de contacten met en ondersteuning van de verkeersouders waren weer zeer waardevol. Op twee na hebben alle scholen in de gemeente een actieve groep verkeersouders, die de school én de leerlingen ondersteunen bij de verkeersveiligheid.

Daarnaast lag er een focus op de trainingen voor de diverse groepen senioren, zoals scootmobielgebruikers en automobilisten. Ook is er weer een opfriscursus verkeersregels in Dalfsen en Nieuwleusen geweest, met evenals vorig jaar een grote opkomst. In Nieuwleusen dit jaar speciaal voor de buurtbuschauffeurs.

Tevens heeft VVN Dalfsen samen met de politie, kinderen van de basisschool De Tweemaster en gemeente een buurtactie gehouden in de Beatrixlaan in Nieuwleusen. Nieuw dit jaar waren de verkeerslessen aan vluchtelingen, wat een groot succes bleek te zijn. Naast de uitvoering van activiteiten met betrekking tot verkeerseducatie, voorlichting en training voor jong en oud, is er ook veel aandacht voor de verkeersveiligheid in de diverse kernen.

In het jaarverslag sluit VVN Dalfsen af met een vooruitblik voor 2019, waarbij onder andere de ambitie wordt uitgesproken om de lopende activiteiten op peil te houden. Verder willen de afdeling zich sterk maken voor toegankelijke, veilige routes voor kwetsbare verkeersdeelnemers en voor de gedragsbeïnvloedingsprojecten blijvend aandacht vragen. Schoolroutes en rotondes kritisch blijven volgen en scholen met verkeersouders waar nodig ondersteuning bieden. Het promoten en ondersteunen van het MONO project, maar ook het werven van vrijwilligers voor diverse onderdelen.

De afdeling sluit af met een oproep: “We spreken de wens uit dat u met ons wilt meedenken als het gaat om de verkeersveiligheid in onze gemeente. Vooral om de veiligheid van onze kinderen, onze ouderen en kwetsbare medeburgers. Maak ons attent op onveilige situaties en spreek elkaar aan op onveilig verkeersgedrag. De verkeersveiligheid te verbeteren door te beginnen bij onszelf en waar nodig VVN afd. Dalfsen te informeren.”

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.