Home / / Vrouwe Fortuna sprenkelt mazzelschilfers uit over OZC

Vrouwe Fortuna sprenkelt mazzelschilfers uit over OZC

OMMEN – Als Martijn Berger slim is, ie zaterdagmiddag als een haas naar de Primera gejaagd, om staatsloten te kopen. Zoveel mazzel, als dat nog een paar uurtjes aanhoudt ben je spekkoper. De trainer van OZC zal menigmaal met gesloten ogen de hogere machten hebben verzocht om steun en gezien het verloop van de wedstrijd OZC versus Quick ’20 ben je geneigd te denken dat het geholpen heeft. De neutrale toeschouwer zag vooral in het tweede bedrijf een stormloop op het doel van de thuisclub, maar hoe groot ook de druk, het doelnet bleef onbezoedeld. Pal voor tijd werd bekend dat Rob Schuldink was verkozen tot Man of the Match. Iedere andere optie zou een belediging zijn voor de doelwachter van geelzwarten, die van capitulatie niets wilde weten. Zo, zo, zo, wat een team zeg, dat Quick ’20. Voetballend de baas op Westbroek. OZC was eigenlijk op alle fronten onderliggende partij. Had minder kansen, minder balbezit, fysiek minder. Grote vraag was eigenlijk, ‘hoe lang kan de thuisploeg het droog houden?’ Negentig minuten lang dus. En nog een klein beetje. Een mirakel, al mag niet onvermeld blijven dat de elf in het geel vochten als leeuwen.
Vanaf minuut een was duidelijk dat de bezoekers uit Oldenzaal de lakens uitdeelden op het veld. Voor de discipelen van Berger was het tegenhouden en loeren op de counter. Vanuit zo’n tegenaanval raakte Niel Koggel de bovenkant van de deklat. Verder was er weinig dreiging. “Ik snap niet dat Tom Simons niet vaker wordt gezocht”, verzuchtte een supporter. Tja, de buitenspeler stond geïsoleerd, omdat OZC domweg niet aan voetballen toe kwam. Een , twee schijven balbezit en weg was ie weer. De elf uit Oldenzaal zaten er boven op. 0-0 bij rust, omdat Schuldink een kopbal van Kienhuis uit zijn kist ranselde en zich daarna dapper en succesvol voor de voeten van superatleet Dylan Rickhof stortte.
Na de thee was het wachten op een doelpunt van Quick ’20. Die kon niet uitblijven volgens de toeschouwers. OZC wankelde. Harm-Jan Tip, de sterkhouder op het middenrif was in de warming-up afgehaakt en werd node gemist. ‘Bijter’ Nick Runhart moest er af. Ook dat nog. Berger zwaaide met zijn toverstaf en dirigeerde Marvin Veerman van de bank naar het veld. Pal na de wissel roeit back Wilmer Makkinga de bal naar het front. Veerman is nog niet opgepakt door een cipier en gelooft in de blinde peer. In duel met doelman Hooge Venterink is de invaller de sterkste en even later het gevierde middelpunt van uitgelaten festiviteiten. We spreken van minuut 78. Het is op dat moment niet zeker dat Veerman matchwinnaar wordt. Bijna twintig minuten later is dat wel duidelijk, als arbiter Martin Bos voor de laatste keer op zijn fluit blaast. Oké, het kwam uit de tenen, misschien dik betaald die 1-0, maar dit zijn de lekkerste overwinningen hoor!

Opstelling: Rob Schuldink; Runhart (76. Veerman), Merjenburgh, Ramon Schuldink, Makkinga; Kok, Dunnewind, Erwin Schuldink; De Lange (74. Aalvink), Koggel, Simons.

Stand 3D: PH 16-44, Bergentheim 16-36, Hellendoorn 16-28, Quick ’20 15-27, Kloosterhaar 16-25, OZC 16-23, Voorwaarts V 16-21, SVVN 16-20, ASV ’57 16-20, Mariënberg 16-19, Wilhelminaschool 16-18, DES 16-14, Juliana ’32 15-10 en Blauw Wit ’66 16-8.

Tekst/foto’s Willem Lampe

Lees ook

Rectificatie: lezing Botanische reis door Lesotho

OMMEN – In het Ommer Nieuws van 12 januari jl. is per abuis een foutje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.