Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 pakt punt in blessure tijd

ASC’62 speelde thuis de inhaal wedstrijd tegen Den Ham en speelde met 1-1 gelijk. De ploeg van Björn Hodes sneed zich vorige week in de vingers door in de slotminuut te verliezen. Tegen Den Ham werd in blessure tijd een punt gepakt en dat hadden er ook drie kunnen zijn als Chiel Pasman vier minuten in blessure tijd de strafschop had binnen geschoten. Door dit gelijke spel is de aansluiting naar boven uit het zicht en het gat naar de laatste drie kleiner geworden. ASC’62 speelde de achtste wedstrijd tegen deze tegenstander en wel met wisselend succes. Den Ham, vorig jaar tweede in de eindrang schikking, zit dit seizoen ook in een matige fase. In Dalfsen trad het aan met vier jeugdspelers. Den Ham kwam al zeer vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Uit een afgeslagen corner werd de bal over keeper Thom Scherpenkate gelobd. Voor afgaande was er wel sprake van buitenspel maar daar wilde scheidsrechter Funcke uit Arnhem niets van weten. De wedstrijd golfde op en neer zonder echte kansen voor beide teams. Ruststand 0-1. Ook na de hervatting was het geen gala voorstelling van beide teams en werd het een lange zit voor de vele meegereisde toeschouwers uit Den Ham. De wedstrijd kabbelde voort en in de negentigste minuut gingen vele toeschouwers richting de uitgang. Maar het venijn zat duidelijk in de staart van deze wedstrijd. In de 91e minuut kopte Matthijs van Gelder na een voorzet van Werner snel de gelijkmaker binnen kant paal binnen. Drie minuten erna kreeg ASC’62 ook nog een strafschop. De bal werd door een verdediger met de bovenarm weggeslagen. Vele toeschouwers, met name van de bezoekers, kwamen terug. Het zal toch niet… ! Maar de altijd zeer trefzeker Chiel Pasman schoot deze keer tegen de onderkant van de lat. Het zou ook te veel geweest zijn. Eindstand 1-1.

Dalfsen laat overwinning glippen in Dedemsvaart

Dalfsen speelde uit in en tegen Dedemsvaart. Het bleef 0-0. Het is een tijd geleden dat de beide SVD’s elkaar in competitieverband troffen. In het seizoen 2008-2009 was dat in de oostelijke 5e klasse H. In Dalfsen leed Dedemsvaart toen de enige nederlaag van dat seizoen. Nu treffen beide teams elkaar in de tweede klasse L Noord. Dat de overwinning tegen Lemelerveld zelfvertrouwen heeft opgeleverd voor de ploeg van Jacob Grooten was vanmiddag te zien op Sportpark De Boekweit. Dalfsen speelde een puike wedstrijd en wist Dedemsvaart voetbaltechnisch gezien te overklassen. Alleen werd er niet gescoord en dat was dan ook het enige smetje op de wedstrijd. Dedemsvaart kreeg nauwelijks kansen en doelman Mark Knol kon dan ook uitgebreid van het mooie weer genieten. Dalfsen was overigens wel twee keer dicht bij een doelpunt, maar de paal (op slag van rust) en de lat stonden in de weg. Ook de wedstrijd Emmeloord – Lemelerveld eindigde in een gelijkspel zodat de stand aan kop in de tweede klasse L niet gewijzigd is. Zondag 10 maart speelt Dalfsen thuis tegen de nummer drie Heerde. Aanvang 14.00 uur op Sportpark Gerner

v.v. Hoonhorst had goed weekeinde

Hoonhorst speelde uit tegen IJhorst. De wedstrijd werd als zwaar ingeschat en dat bleek te kloppen. Maar het begin was voor Hoonhorst perfect. Twee ballen op maat, over de verdediging en precies op de schoen van Joey Kroes, leidden tot twee keer toe tot een doeltreffende uithaal met links. Het eerste doelpunt viel na 19 seconden, de tweede viel na 2 minuut 49. En 19 minuten kwam de 0-3 op het scorebord. Wouter van der Kamp werd onderuit gelopen en Sten Kleinherenbrink verzilverde de strafschop. IJhorst liet het er niet bij zitten en werd wel steeds dominanter. Vooral de tweede bal was telkens voor de mannen in het oranje-zwart. In de 30e minuut leidde een schot op doel bijna de 1-3 in. A-speler Roy Diepman werd op de doellijn verrast door de raar weg stuiterende bal en in een reflex tikte hij de bal uit het doel. Een prima keepersactie die hem wel een rode kaart opleverde en IJhorst kreeg de terechte strafschop. Doelman Mike Damman ging naar de goede hoek waardoor het 0-3 bleef. Met 10 tegen 11 kreeg Kroes nog een grote kans op de 0-4. Zijn inzet werd gestopt. In de 41e minuut werd het gemis van Roy Diepman duidelijk. IJhorst wist via een goede aanval Christiaan Drogt te bereiken. Hij scoorde de 1-3 ruststand. Na de hervatting moest Hoonhorst achteruit. Menig aanval van IJhorst ging voorlangs, over of raakte de paal. Dat was het geluk van koploper zijn. Hoonhorst kreeg incidentele kansen en uit één ervan wist Kroes te scoren. maar de grensrechter wist de scheidsrechter te overtuigen van “buitenspel” waardoor een terecht lijkend doelpunt alsnog werd afgekeurd. In Hoonhorst was RTV Drenthe vorige week als lokale VAR, dit keer moest Hoonhorst gewoon met een 1-3 stand verder. In de 90e minuut viel geheel onnodig de aansluitingstreffer. Laatste man Diepman wilde de spits uitspelen terwijl een simpele terugspeelbal op keeper Mike Damman voldoende was. Er was balverlies en Christiaan Drogt scoorde zijn 2e doelpunt. Eindstand 2-3. Het weekeinde werd nog leuker voor de Hoonhakkers. Concurrent DVSV ging met 4-1 onderuit bij Old Forward en ook BEW verloor punten. Uffelte was met 5-3 te sterk. Vilsteren won wel waardoor Hoonhorst nu 6 punten voor staat op DVSV dat nu op de huid wordt gezeten door Vilsteren (Vilsteren heeft wel een wedstrijd meer gespeeld). BEW heeft t.o.v. Vilsteren nog drie wedstrijden tegoed en kan naast DVSV komen. Kortom achter Hoonhorst staan een aantal teams dicht bij elkaar. Voor Hoonhorst staan er twee uitwedstrijden op het programma.

v.v. Lemelerveld blijft koploper ondanks gelijkspel

Lemelerveld speelde de inhaalwedstrijd uit tegen Emmeloord en speelde met 1-1 gelijk. Omdat ook Dalfsen punten liet liggen in Dedemsvaart blijft de ploeg van Richard Smit koploper in de zondag 2e klasse Noord. Beide ploegen hebben 35 punten uit 16 wedstrijden. Het doelsaldo van Lemelerveld is +42 en dat van Dalfsen +16. Lemelerveld speelde een moeilijke wedstrijd en kwam al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Op een mooie lob van Gerco Schaap had keeper Ramaker geen antwoord (1-0). Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting bracht trainer Smit, Stijn Kogelman voor Job Heerink en Jordy Logtenberg voor Jeroen Exel. Lemelerveld creëerde wel een veld overwicht maar scoren bleef moeilijk. Maar via een mooie actie op de rechterflank wist Kogelman alsnog de verdiende gelijkmaker te forceren. Eindstand 1-1.

S.V. Nieuwleusen wint matige wedstrijd in Bovensmilde

Onder de rook van Assen en het TT-circuit speelde s.v. Nieuwleusen tegen de Boven Smilde Voetbal Vereniging, BSVV. In een zeer matige wedstrijd gingen de drie punten mee naar Nieuwleusen (0-3). Op een zeer hobbelige “grasmat” begon Nieuwleusen deze inhaalwedstrijd tegen een nogal onbekende tegenstander. Beide partijen met wisselende belangen, BSVV moest punten pakken om uit de degradatiezone te komen en Nieuwleusen moest na het verlies in Hoogeveen aansluiting houden met kop van de competitie en de druk op Hoogeveen houden in de stand om de 2e periode. De eerste grote kans om de score te openen was voor BSVV maar de paal zat een treffer in de weg. In de 10e minuut was het Tom Vasse die wel raad wist met een slippertje in de verdediging van BSVV en opende de score (0-1). Verder was de eerste helft van bedenkelijk niveau, veel foute passes en balverlies leidde tot slecht voetbal van beide kanten. Ook het moeilijk bespeelbare veld speelde hier zeker parten. Ruststand 0-1. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld. Matig voetbal van beide kanten. BSVV ging wat opportunistischer spelen waardoor Nieuwleusen meer ruimte kreeg achter de verdediging van BSVV wat in de 68e minuut resulteerde in de 0-2. Een voorzet van Reinier Meijerink belandde op het hoofd van Lars Gruben en die zag de bal over doelman Budding in het doel verdwijnen. Na nog enkele mogelijkheden voor Nieuwleusen middels Ruben van Dijk (bal op de lat) en Saake Malestein, tikte Lars Gruben in blessuretijd nog de 0-3 binnen. Zaterdag 9 maart speelt Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Fit Boys.

In een spannende slotfase pakte ASC’62 alsnog een punt.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.