Home / / Vier medailles Stokvisdennen bij Perplex Jeugdtoernooi

Vier medailles Stokvisdennen bij Perplex Jeugdtoernooi

DEVENTER – Pieter van Savoyen is van alle markten thuis, bezit de kennis, kunde en diploma’s om schaatsers op hoog niveau te trainen, maar hij gaat ook graag naar een interclub met een groep jeugdige schaatsers die trots zijn voor hun club uit te mogen komen. Zo ook afgelopen zaterdag, toen zeven schaatsers van de Stokvisdennen deelnamen aan het Perplex Jeugdtoernooi van de Deventer schaatsvereniging SportiefOost.nl. C-junior Donald Stappenbelt won net als B-pupil Peter Lassche zijn categorie met twee eerste plaatsen, met voor Peter een persoonlijk record op de 500 in 52,79. C-junior Bo Meijer ging met brons naar huis, evenals D-pupil Lucas Lassche, die net als broer Peter nota bene uitkwam bij de twee jaar oudere B-pupillen. Lucas kwam uit voor een andere club, en ook C-junior Mendy Pasman, die zesde werd, viel in bij anderen. Kyara Pasman, B-pupil, was na haar 500 meter in de race voor brons, maar viel helaas op de 300 meter. Voor A-pupil Dinand Rozendaal was dit zijn eerste wedstrijd. Hij vergiste zich op de 1000 meter in de afstand, dus hij kan volgend keer zijn persoonlijk record nog sterk verbeteren. Doordat de Stokvisdennen door ziekte een schaatser miste, werd ondanks de mooie resultaten het podium als club niet gehaald.
Als afsluiting van de wedstrijd reden Donald, Kyara en Peter nog een teamsprint, waarbij een rijder het eerst rondje voorop rijdt en dan uitstapt, waarna nummer twee het tweede rondje op kop rijdt en nummer drie het afmaakt met een derde ronde. Er werd gewonnen van Koggenland, dat derde werd, maar toch was er geen medaille, mogelijk door diskwalificatie.

Foto: Pascale van Leeuwen

Lees ook

Rectificatie: lezing Botanische reis door Lesotho

OMMEN – In het Ommer Nieuws van 12 januari jl. is per abuis een foutje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.