Home / / Statenlid Kleinsman uit Ommen: ‘Veel kansarme kinderen staan buitenspel in sport’

Statenlid Kleinsman uit Ommen: ‘Veel kansarme kinderen staan buitenspel in sport’

OMMEN – Sportkleding en -schoeisel verdienen een tweede leven. Vooral kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben, kunnen daarvan profiteren. Het Overijssels Statenlid Moniek Kleinsman (36) heeft ervaring met de inzameling en het hergebruik.

“Veel kinderen hebben eenvoudig het geld niet om te sporten en staan daardoor letterlijk buitenspel’, weet Moniek Kleinsman uit Ommen. Volgens recente cijfers van het Ministerie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid leeft een op de negen kinderen in armoede. “Dat zijn drie kinderen in elke schoolklas.”

Kleinsman voelt zich nauw betrokken bij deze problematiek. “Sporten is gezond en zorgt voor contact in de samenleving”, aldus de oud-kampioen schaatsen. De uit het Twentse dorp Bentelo afkomstige boerendochter veroverde in 2004 de nationale allroundtitel en mocht voor Nederland uitkomen op de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006.

Vier jaar geleden wist Kleinsman (CDA) met veel voorkeurstemmen een plekje in de Provinciale Staten van Overijssel te veroveren. Ze beheert voor haar partij de portefeuilles sociale kwaliteit en ruimtelijke ordening. Ook werd ze ambassadeur voor het Jeugdsportfonds Overijssel.

Bij de Social Inclusion Games 2018, vorig jaar gehouden in Enschede, bleek dat er grote behoefte is aan sportkleding en – schoeisel bij mensen die het niet breed hebben of die met een achterstand kampen. Om het onderwerp aan te kaarten plaatste Kleinsman een oproep. “Ik kreeg veel respons uit de regio en ben aan de slag gegaan.” Ze wil zich inspannen voor meer acties.

Sportzaken, supermarkten, kringloopwinkels en verenigingen zijn elk op hun eigen manier al positief bezig met de inzameling. “Het zou mooi zijn om al die initiatieven te bundelen om zo versnippering tegen te gaan”, meent Moniek die zich graag belangenloos wil inzetten voor dit doel.

Wie Moniek Kleinsman wil helpen bij de kledingactie, iets wil doneren of goede bestemmingen weet, kan zich melden via moniek@moniekkleinsman.nl.

Foto: Moniek Kleinsman krijgt van een vrijwilligster bij voetbalclub Bon Boys (Haaksbergen) een grote hoeveelheid sportkleding.

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.