Home / / Turnsters GVN door naar 1/2 NK

Turnsters GVN door naar 1/2 NK

NIJMEGEN – Afgelopen zaterdag waren er in Nijmegen de districtsfinales van de 3e Divisie. Met daarin de kwalificaties voor plaatsing voor de 1/2 NK. GVN uit Nieuwleusen had vier turnsters die via voorronden waren doorgedrongen naar deze finales.

Bij de Jeugd 1 wisten Elize Vedder en Merel Benne een uitstekende wedstrijd te turnen. De verschillen waren erg klein en een foutje kon je zo een groot aantal plaatsen terugwerpen. Maar beide jonge turnsters wisten hun zenuwen goed in bedwang te houden. En na een spannende wedstrijd werd bekend dat er 11 turnsters door zouden stromen. Elize werd vijfde en Merel elfde.

Bij de senioren was het een erg spannende wedstrijd waarbij je kon merken dat het niveau van Gelderland net wat hoger ligt. Ook hier erg veel turnsters en kleine verschillen. Madelief Logtenberg kon het dit keer niet maken en werd uitgeschakeld. Carlijn Beernink had niet haar beste wedstrijd maar staat nu als eerste reserve. Wat betekent dat ze nog een kans maakt om door te stromen.

Voor de turnsters is het nu afwachten naar welke NK finale ze moeten, maar dat zal medio april zijn. Dus nog voldoende tijd om de oefeningen te blijven perfectioneren.De eerste volgende keer dat er turnsters van GVN in actie komen zal zijn in de Play Off wedstrijden op 2 maart in Emmeloord.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.