Home / / Station Ommen krijgt er een perron bij

Station Ommen krijgt er een perron bij

OMMEN – Van zaterdag 16 tot en met maandag 18 februari was er geen treinverkeer tussen Zwolle en Mariënberg. Reizigers werden vervoerd met bussen. Oorzaak was de grondige aanpassing en verbouwing op station Ommen. Het oude eilandperron was te smal voor het stijgende aantal reizigers. Dit middenperron wordt per dinsdag 18 februari een opstapplaats voor reizigers richting Mariënberg en verder. Het nieuwe perron is bedoeld voor mensen die naar Dalfsen of Zwolle willen.

Het oude eilandperron is voorzien van nieuw straatwerk en beide perrons worden voorzien van nieuw meubilair en wachtruimten. Begin oktober is aannemer Volker Rail gestart met de werkzaamheden en is het bouwterrein naast het spoor ingericht. Vanwege de aanleg van het nieuwe perron verdwijnen op deze locatie een aantal parkeerplaatsen. Deze parkeerplekken komen op een ander gedeelte van het terrein weer terug.

Naast werkzaamheden aan het nieuwe perron, wordt ook een spoor vernieuwd. De oude houten bielzen worden verwijderd en vervangen door exemplaren van beton. Het zijspoor, dat in onbruik was geraakt en enkel nog dienst deed als opstelspoor voor een kunstwerk is grotendeels gesloopt. Verder zijn enkele bovenleidingportalen aangepast, dan wel vernieuwd.

Lees ook

Bingo in het Hervormd Centrum

OMMEN – Vanaf aanstaande zaterdag kunnen liefhebbers van bingo het spel weer komen spelen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.