Home / / Stamtafel Vrienden van Dalfsen over (groene) energie

Stamtafel Vrienden van Dalfsen over (groene) energie

DALFSEN – De Vrienden van Dalfsen houdt vrijdagavond 15 maart weer een ‘Stamtafel’ in de cafézaal, op de benedenverdieping van de Trefkoele+. De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.

De avond wordt ingeleid door Gerard Brakkee en Thijs Mosterman van de vereniging Groen Gebogen. Thijs is ook ambtenaar duurzaamheid van de gemeente Dalfsen.
Het thema van deze Stamtafel is ‘Energiek Dalfsen’. Centraal staat de vraag: Hoe kunnen wij de overgang naar groene energie in Dalfsen samen bereiken?
Het gaat in dit verband om groene energie gebruiken maar ook om het lokaal opwekken ervan. Om in balans te komen tussen opwekken en gebruiken moeten we minder gebruiken en meer lokaal groen opwekken. Daarnaast gaat het om opslag (en dan kun je denken aan waterstof) omdat er niet altijd wind of zon is als je energie nodig hebt.
Hoe houden we Dalfsen en omgeving warm? Op het gebied van verwarming van woningen en bedrijven moet nog erg veel gebeuren. Hoe zien de mogelijkheden eruit en wie gaat dat betalen? Is waterstof geschikt als vervanging van aardgas voor onze woningen?
Kom meedenken en vragen stellen!

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.