Home / / Sportclub Balkbrug krijgt er ongenadig van langs

Sportclub Balkbrug krijgt er ongenadig van langs

BALKBRUG – Sportclub Balkbrug had in de derby tegen Wacker uit De Wijk niets te vertellen. De bezoekers hadden geen spat medelijden met de kwakkelende ploeg van Dik Runherd, die voor eigen publiek werd vernederd. Voor Balkbrug is het vijf voor twaalf. Er moeten de komende wedstrijden punten worden gepakt, om aansluiting te houden met de onderkant van de middenmoot.
De equipe van Theo van ’t Zand behoort met Steenwijkerwold, De Blesse en Oranje Zwart tot de elite van 4A en liet dat ook zien. Rob van Luin was al voor de thee twee keer trefzeker en voltooide iets voorbij het hele uur zijn hattrick. Daarmee was het leed voor Runherd en de zijnen nog niet geleden. Ook Derk Jan Teunis tuchtigde de thuisclub en in de slotfase zorgde Joost van der Weide voor dramatische cijfers, 0-5.
“Ik kan er kort over zijn”, analyseerde Runherd na afloop. “Er was een groot kwaliteitsverschil. Uiteindelijk een terechte nederlaag tegen een kampioenskandidaat. Mijn collega Van ’t Zand heeft zijn ploeg goed staan. Na rust hadden we terug kunnen komen in de wedstrijd, maar de 2-1 werd afgekeurd. Na de 3-0 was het gedaan.”

Stand 4A: Steenwijkerwold 12-29, De Blesse 12-28, Oranje Zwart 11-25 (30-6), Wacker 11-25 (34-13), Steenwijk 10-19, VWC 12-15, RKO 12-13, Ulu Spor 11-12, UDIROS 11-11 (15-24), Kraggenburg 11-11 (18-35), Balkbrug 11-7 en Aengwirden 11-1.
NB: de gestaakte wedstrijd Balkbrug-FC Ulu Spor (3-0, na 60 minuten spelen) is niet in de stand verwerkt en wordt op 24 februari a.s. uitgespeeld.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.