Home / / Smakelijke ‘stenen’ voor de SamenLoop voor Hoop zijn hit bij Bakkerij Ten Brinke

Smakelijke ‘stenen’ voor de SamenLoop voor Hoop zijn hit bij Bakkerij Ten Brinke

OMMEN – “Tegen zo’n goed doel kun je toch geen nee zeggen”, vindt Hetty ten Brinke. Bakkerij ten Brinke draagt graag een maatschappelijk steentje bij, ook letterlijk in dit geval: zakjes vol glanzende, eetbare keitjes staan op een prominente plek in de winkel uitgestald. Een actie om geld in te zamelen in het kader van de SamenLoop voor Hoop in Ommen, 25 en 26 mei.

Het thema dit jaar is ‘Stenen van hoop en verbondenheid’ en in dit kader leek het commissieleden en hobbybakkers Florien Heuver en Hennie Harmsen een leuk idee om met zogenoemde ‘eetbare steentjes’ alvast geld in te zamelen voor het goede doel. Met dit idee zijn ze de bakkerij van Berjan en Hetty Ten Brinke binnengelopen en die waren meteen enthousiast.

Hetty: “Wij tipten deze kiezels voor dit doel. Elke kleur kiezel heeft weer een andere mooie vulling, dus er zijn veel smaken. Niet van echt te onderscheiden toch!”

De zakjes met eetbare steentjes hebben een prominente plek gekregen in de bakkerij en de verkoop ervan gaat goed. Een zakje kost € 3,95 per stuk waarvan maar liefst meer dan de helft naar KWF Kankerbestrijding gaat. De introductie op de Kerstmarkt afgelopen december was een klapper want de kraam met ruim honderd zakjes was totaal uitverkocht.

Bakkerij Ten Brinke en beide commissieleden hopen dat succes nog uit te breiden. Als je wilt testen of de kiezels echt eetbaar en verrukkelijk zijn, kun je naast Bakkerij Ten Brinke binnenkort ook voor een zakje terecht bij Sis & Bro Bakery en bij Jumbo in Ommen.

Het thema van verbondenheid slaat aan want Bakkerij Ten Brinke overweegt voor dit goede doel nog meer acties door op touw te zetten. De commissieleden juichen dit uiteraard van harte toe en hopen dat in navolging vele teams de komende tijd voor de SamenLoop voor Hoop van start gaan.

Florien Heuver, Hetty ten Brinke en Hennie Harmsen (v.l.n.r.) trots poserend naast de ‘eetbare steentjes’

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.