Home / / Ommerschans op 4e plaats publieksprijs Geschiedenis Online Prijs 2019

Ommerschans op 4e plaats publieksprijs Geschiedenis Online Prijs 2019

OMMERSCHANS – De website van de vereniging Ommerschans op het cultuur-historisch platform Mijn Stad Mijn Dorp heeft een fraaie vierde plaats behaald in de publieksprijs van de Geschiedenis Online Prijs 2019.

Iedere twee jaar wordt de Geschiedenis Online Prijs uitgereikt door de Koninklijke Bibliotheek (KB) en DE REE archiefsystemen. Deze twee partners willen het gebruik van internet voor de geschiedbeoefening aanmoedigen en goede ideeën belonen voor websites, apps en andere digitale toepassingen op het gebied van geschiedenis.
De Geschiedenis Online Prijs kent twee prijzen: een juryprijs en een publieksprijs.

Op 7 februari zijn de winnaars van de prijzen bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Koninklijke Bibliotheek te Den Haag.

De website van Ommerschans op MijnStadMijnDorp werd vierde, met 565 stemmen en bleef daarmee nummer vijf royaal voor (436 stemmen). Om deze vierde plaats extra glans te geven: de eerste drie zijn professionele en gesubsidieerde websites, terwijl er naar deze site geen subsidie is gegaan en alle inzet komt van vrijwilligers. Dus in de virtuele categorie ongesubsidieerde websites is dit nummer 1!

De website Koloniën van Weldadigheid voor de Unesco Werelderfgoedstatus, eindigde met 401 stemmen op een mooie zevende plaats.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.