Home / / Mooie prestaties Stokvisdennen op de Weissensee

Mooie prestaties Stokvisdennen op de Weissensee

WEISSENSEE – Een week met heel veel zon, hard ijs, een dik pak sneeuw en knappe prestaties van marathonschaatssters, heren junioren langebaners en hun trainers, dat was dit jaar de Weissensee voor de Stokvisdennen. De meest aansprekende uitslag was er wel voor Chantal Hendriks uit Lemele. Bij de laatste wedstrijd, de Alternatieve Elfstedentocht over 200 km, reed zij naar een fraaie vijfde plaats. Nadat eerst Pien Keulstra van Schaatsdames.nl bijna een halve wedstrijd in de kopgroep had gereden, maar toen uit moest stappen, lukte het Hendriks om de kopgroep bij te halen. Na haar zoveelste ontsnappingspoging werd de rijdster van Ziuz op zo’n 1500 meter voor de finish helaas toch weer bijgehaald. Loes Adegeest deed nog haar best van een uit elkaar vallend peloton weg te rijden, maar die inhaalrace was te laat ingezet, zij werd 23ste.
Voor Loes Adegeest van Speelman-Haak een mooie klassering bij het Open Nederlands kampioenschap over 100 km. Als enige jongere onder 23 in de kopgroep kwam zij op een mooie elfde plaats over de streep. Chantal Hendriks maakte ook hier in haar eentje de overstap naar de eerste kopgroep, maar met nog 30 km te gaan was het peloton weer compleet. Een ronde later stapte Hendriks uit. Een nieuwe kopgroep met daarin Adegeest had al snel een mooie voorsprong te pakken. De Enschedese probeerde nog meermalen weg te komen, maar ook deze wedstrijd eindigde uiteindelijk in een sprint. Pien Keulstra werd 36ste.
Ook tijdens de snelle 60 km van de Aart Koopmans Memorial waren Hendriks en Adegeest veelvuldig voorin te vinden. Ze eindigden, samen met Pien Keulstra, in het peloton. Anke Breunis reed haar eerste wedstrijd hier, maar viel helaas in de derde ronde werd later gelapt door het peloton.
Zes junioren en hun trainers Freddy en Erben Wennemars gingen dit jaar voor het Elfstedenkruisje. Bij de start was het koud, met -16, maar de zon warmde het meer op. Joep Wennemars en vader Erben waren in de zeer snelle tijd van zeven uur en vier minuten binnen. Freddy Wennemars, al in het begin gevallen, finishte een uur later en Stan Kleinlugtenbeld uit Dalfsen daar een half uur achter. Zwollenaren Niels Meijer (die de tweede 100 km met blaren reed), Quinten Meerveld en Loek van Vilsteren, met vijftien jaar de jongste van de zes, finishten ook binnen de tien uur. Joost Dekkers moest helaas na 100 km opgeven vanwege pijn in zijn rug.

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.