Home / / Leusense Conferentie

Leusense Conferentie

NIEUWLEUSEN – in de Maranathakerk, Burg. v.d. Grondenstraat 73 te Nieuwleusen, wordt donderdag 7 maart de Leusense Conferentie gehouden. Dit keer is het thema ‘de bekering van de Joden in de 19e eeuw.
Dr. B.J. Spruyt zal stilstaan bij de Schotse zending onder de Joden door onder andere ‘rabbi’ John Duncan. Deze zending heeft grote gevolgen gehad, tot bijvoorbeeld de Balfourverklaring aan toe. Tijdens de Eerste Wereldoorlog sprak de Britse minister van Buitenlandse Zaken Balfour zijn steun uit voor de stichting van een Joods nationaal tehuis in de landstreek Palestina. Zijn brief, beter bekend als de Balfourverklaring, was een belangrijke mijlpaal in de totstandkoming van de staat Israël. Iets meer dan dertig jaar later werd de Israëlische onafhankelijkheid uitgeroepen.
Overvragen we deze geschiedenis als we daarin de hand van God menen te mogen zien? Het belooft een boeiende lezing te worden, jong en oud is van harte welkom!
De aanvang is 20.00 uur (toegang gratis, wel is er een collecte)
Meer info: www.leusenseconferentie.nl

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.