Home / / Koersbalmiddag met feestelijk randje

Koersbalmiddag met feestelijk randje

OMMEN – Jaap en Gerrie Lubberink delen hun passie voor koersbal. Dinsdag 29 januari was het echtpaar uit Ommen op de kop af 50 jaar getrouwd. Laat dat nou precies samenvallen met hun geliefde koersbalmiddagje van Koersbalclub De Dante…De twee besloten echter om de koersbalmiddag gewoon te regelen en dan meteen hun familie, de wethouder en de lokale media uit te nodigen om een balletje mee te rollen. “Voor onze trouwdag zou het wel een mooi geschenk zijn als de club meer leden krijgt!”

Jaap is de ‘motor’ achter de Ommer koersbalclub, die dus wel wat versterking kan gebruiken. Hij fungeert tevens als spreekbuis voor de 24 leden tellende club. Zijn echtgenote Gerrie verzorgt het secretariaat. “We koersballen sinds een jaar of elf, maar deze club bestaat al veel langer. Al zo’n 25 jaar!” vertelt Jaap. “De leden komen uit heel Ommen. Koersbal is een échte sport, die veel door ouderen beoefend wordt, maar voor jongeren ook erg leuk is! Je moet erbij nadenken en ook best vaak bukken. Goede gym dus! Daarnaast is het ook een heel sociaal en gezellig gebeuren. Je speelt het twee aan twee, met wie je speelt wordt door loting bepaald. Twee keer in het jaar spelen we een toernooi. Dat zijn het Regiotoernooi in Lemelerveld en het Overijssels kampioenschap in Dalfsen. Een jaar of vier geleden zijn we kampioen van Overijssel geworden!”

Wethouder Ko Scheele, namens de gemeente aanwerzig, geniet zichtbaar van het spel. “Ik had geen idee hoe dit spel gaat! Het is toch wat anders dan jeu de boules. Wel even wennen hoor… De bal rolt een kant op, maar als wethouder moet het me toch lukken om koers te houden! Het is gezellig en ongedwongen. Als gemeente willen we sport voor ouderen graag stimuleren, koersbal is een sport die je tot op hoge leeftijd kunt blijven doen. Mijn eigen vader en moeder hebben deze sport ook nog beoefend, nadat ze met bowlen gestopt waren. Het is leuk om te zien dat deze sport de ouderen weer wat ‘pit’ geeft, je merkt dat iedereen er veel plezier aan beleeft!”

De club speelt iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur in het muziekgebouw van Crescendo aan de Van Reeuwijkstraat 36 in Ommen. In de zomer wordt er niet gespeeld.

Lees ook

Ook in Dalfsen waren de winkeliers de lockdown beu

DALFSEN – “Ondanks dat er al iets was uitgelekt, heb ik met enige spanning en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.