Home / / Jan Aalbers wint solo in Kuopio ondanks gebroken sleutelbeen

Jan Aalbers wint solo in Kuopio ondanks gebroken sleutelbeen

KUOPIO – Op een winderig Kalavesimeer bij Kuopio in Finland kwam Jan Aalbers zaterdag solo over de streep na 20 ronden van 8 km, in 6 uur 46 minuten. In de eerste 56 kilometer reed hij steeds met een groepje Nederlanders en Finnen bij elkaar. Daar bleven in de kilometers daarna drie Nederlanders en de Fin Antero Kotijärvi van over, waarbij Aalbers steeds als eerste over de streep reed. Na 104 km slonk de kopgroep tot Aalbers, Yoeri Takken en de Fin. Vervolgens loste eerst Kotijärvi en daarna ook Takken en reed Jan vanaf 128 km solo op kop. In de een-na-laatste ronde viel hij ongelukkig, brak zijn sleutelbeen en liep een enigszins gehavend gezicht op. Dat weerhield hem er echter niet van de wedstrijd af te maken en als enige de 160 km uit te rijden.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.