Home / / Horeca, politie en gemeente werken samen aan veilig uitgaan

Horeca, politie en gemeente werken samen aan veilig uitgaan

HARDENBERG – De Hardenbergse horecaondernemers, politie en de gemeente Hardenberg willen hun samenwerking voor veilig uitgaan in Hardenberg intensiveren. Hiervoor ondertekenden zij opnieuw het convenant ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’. In het convenant staan afspraken om samen te werken aan een veilig uitgaansklimaat. Onderdelen van het convenant zijn een Collectieve Horeca Ontzegging en de gezamenlijke aanpak van drugsoverlast.

Horecaondernemers, politie en gemeente werken samen aan het vergroten van de aantrekkelijkheid en veiligheid in uitgaansgebieden in de gemeente Hardenberg. In 2014 legden zij hierover afspraken vast in het convenant ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’. In de afgelopen periode is er in toenemende mate sprake van overlast als gevolg van drugsgebruik en drugshandel in het centrum van Hardenberg. Daarom willen horecaondernemers, politie en de gemeente hun samenwerking intensiveren en komen tot een gezamenlijke aanpak. Hierover gingen zij deze week met elkaar in gesprek.

Burgemeester Peter Snijders: “We werken in de gemeente Hardenberg al geruime tijd samen om te zorgen dat uitgaan in Hardenberg aantrekkelijk en veilig is en blijft. We willen ook de drugsoverlast gezamenlijk een halt toeroepen. Horecaondernemers zijn hierbij een onmisbare schakel. Het convenant ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’ biedt hiervoor de nodige handvatten. Het biedt mogelijkheden om adequaat te handelen als het nodig is. Ik ben blij dat we onze goede samenwerking voortzetten en de afspraken in het convenant opnieuw bekrachtigen.”

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

In het convenant ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’ staan afspraken over het toelatingsbeleid en de huisregels van horecagelegenheden, beveiliging, toezicht en de manier waarop horecaondernemers handelen wanneer zij drugsgebruik constateren. Belangrijk onderdeel van het convenant is de Collectieve Horeca Ontzegging. Dit biedt alle bij het convenant aangesloten horecaondernemers de mogelijkheid om ongewenste gasten die bijvoorbeeld drugs gebruiken of verhandelen voor een bepaalde duur in hun zaak te weigeren. De politie wordt hiervan op de hoogte gesteld en kan ingrijpen wanneer een ongewenste gast toch een horecabedrijf betreedt. De politie richt zich verder op de handhaving van de openbare orde en veiligheid door tijdens uitgaansnachten zichtbaar aanwezig te zijn en snel te reageren op aanvragen van horecaondernemers via de ‘Horecatelefoon’. De gemeente kan maatregelen nemen zoals een gebiedsverbod. Daarnaast zorgt de gemeente voor voldoende veilige verlichting en een goede infrastructuur rond de horecabedrijven. Ook ziet de gemeente toe op naleving van sluitingstijden en de Drank- en Horecawet. De gemeente besteedt verder aandacht aan preventie met voorlichting over alcohol- en drugsgebruik op scholen. Tenslotte zorgt de gemeente voor afstemming tussen de verschillende partijen Ondertekening

Horecaondernemers, politie en gemeente hebben hun samenwerking bekrachtigd met het ondertekenen van een geactualiseerde versie van het convenant ‘Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan’. Het convenant is op donderdag 14 februari ondertekend door teamchef Freek Lans van de politie Vechtdal, voorzitter Berrie Lammers van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Hardenberg en burgemeester Peter Snijders van de gemeente Hardenberg.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.