Home / / Herinrichting Wilhelminaplein Hardenberg gestart

Herinrichting Wilhelminaplein Hardenberg gestart

HARDENBERG – Het Wilhelminaplein in Hardenberg krijgt een nieuwe inrichting. De werkzaamheden zijn onlangs gestart en naar verwachting medio april afgerond. Met de herinrichting gaat het Wilhelminaplein meer onderdeel uitmaken van het winkelgebied.

Vorig jaar is een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting van het Wilhelminaplein. Mensen die aan het plein wonen of werken en vertegenwoordigers van ondernemers uit het centrum zijn hierbij betrokken.
De oude waterpomp krijgt een prominente plek in het gebied voor de ingang van de Höftekerk. Ook is hier ruimte voor rouw- en trouwvoertuigen. Het plein wordt overzichtelijker ingericht en geschikt voor kleinschalige evenementen. Aan de noordrand van het plein is ruimte voor zitranden, kleine terrasjes en groen. Parkeren voor bezoekers blijft mogelijk op een van de 30 parkeerplaatsen. Dankzij de overzichtelijke inrichting krijgt het plein een duidelijke verbinding met de Voorstraat. Hierdoor gaat het Wilhelminaplein meer onderdeel uitmaken van het winkelgebied.

Werkzaamheden op het plein

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Hoornstra-Ophof Infra in opdracht van de gemeente Hardenberg. Om ervoor te zorgen dat woningen en panden op het plein bereikbaar blijven, vinden de werkzaamheden in fasen plaats. Allereerst wordt gewerkt op het westelijke deel van het Wilhelminaplein. Daarna krijgt de oostkant een nieuwe inrichting. Tegelijkertijd met de werkzaamheden wordt een nieuw regenwaterriool aangelegd.

Planning

De voorbereidende werkzaamheden zijn half januari gestart met het verwijderen van groen en straatmeubilair. Inmiddels is de aannemer gestart met het verwijderen van de verharding op de westkant van het Wilhelminaplein. Nadat het nieuwe regenwaterriool gelegd is, wordt de nieuwe bestrating gelegd. De werkzaamheden op het westelijke deel zijn begin maart klaar. Daarna wordt op het oostelijke deel gewerkt. Als laatste wordt het groen aangeplant en wordt het nieuwe straatmeubilair geplaatst. Volgens de actuele planning zijn de werkzaamheden medio april afgerond. De planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Lees ook

Rectificatie: lezing Botanische reis door Lesotho

OMMEN – In het Ommer Nieuws van 12 januari jl. is per abuis een foutje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.