Home / / Gerlant: Vake Buj Te Bange

Gerlant: Vake Buj Te Bange

“Graag nodigen wij u uit voor een bijeenkomst op — maart van 18.00-20.00 uur in Het Staatshuys in Zwolle, met onder andere commissaris van de koning Andries Heidema.
Wij hebben uit verschillende hoeken uit de provincie Overijssel het aanbod gekregen om in gesprek te gaan over de rol van de provincie in relatie tot maatschappelijke initiatieven, in een steeds veranderende maatschappij. Vragen die hierbij horen: Hoe kan de provincie slim omgaan met publiek geld? Wat voor soort provincie heeft onze samenleving nodig? Welke rol(len) kan de provincie vervullen? Met het gesprek dat we hierover willen voeren, willen we er voor zorgen dat we ook als moderne overheid mee veranderen en een rol van betekenis blijven vervullen.
Voor deze bijeenkomst nodigen wij inwoners/ondernemers/initiatiefnemers uit de provincie Overijssel uit die met ons in gesprek willen gaan over hoe zij aankijken tegen deze veranderende rollen. Daar bent u er één van. We benaderen u niet op basis van uw functie of de organisatie die u vertegenwoordigt, maar vanwege uw persoonlijke betrokkenheid en op persoonlijke titel.
Wij nemen op korte termijn telefonisch contact met u op om een en ander te verduidelijken en om te vragen of u specifieke gespreksonderwerpen heeft voor deze avond. Wij hopen dat u in ieder geval – maart vast in uw agenda wilt reserveren. Uiteraard zorgen we, gezien het tijdstip, voor een lichte maaltijd. We zien uit naar uw komst!”

De provincie Overijssel is eigenlijk geen geheel maar een samenraapsel van meerdere regio’s. Twente, Salland, kop van Overijssel en dan heb je nog kleine deelgebieden zoals bijvoorbeeld Zwolle, Steenwijk en Hardenberg. Die laatste is weer wat anders dan het Vechtdal. Die hebben ook hun specifieke wensen. Je zal daar maar gezamenlijk beleid voor moeten maken.

Mangs buj te bange

Donderdagavond komt ineens het mailtje uit het provinciehuis. Ik had van alles verwacht maar dit niet en hoe langer ik er over nadenk hoe moeilijker ik hun vragen vind. De reden van de uitnodiging kan ik wel bedenken. Ik heb meegewerkt aan het ‘Mangs buj te bange inspiratie festival’, voor bestuurlijke vernieuwingen in Raalte. Werk mee aan de werkgroep ‘Heeten Begroot’, kijken of een burgerbegroting in kerkdorp Heeten haalbaar is. Ook heb ik de laatste jaren hier publiekelijk wel eens een mening gegeven over bestuurlijke vernieuwingen. De inspiratie daarvoor kwam altijd uit de input die ik uit mijn omgeving kreeg en daar ben ik nu ook benieuwd naar. Als jullie bovenstaande mail lezen, wat is dan belangrijk? Wat kan ik vanuit Salland/Vechtdal meenemen naar een lichte maaltijd in Zwolle? Was dat maar stamppotbuffet heb ik mij al wel bedacht, dan hebben ze de maag vol en valt het niet zo zwaar op die maag als ik in Jip en Janneke taal, wars van ambtelijk geneuzel en politiek gekrakeel vertel wat er in mijn omgeving leeft, zeg ik met een knipoog. Ik lees het graag in de reacties of via de mail.
Mangs, Vake -betekent hetzelfde maar is ook al zo’n klein verschil in onze directe omgeving- Buj Te Bange!
gerlant@regiobode.nl

Lees ook

Bingo in het Hervormd Centrum

OMMEN – Vanaf aanstaande zaterdag kunnen liefhebbers van bingo het spel weer komen spelen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.