Home / / Dalfsen vraagt advies over entree gemeentehuis

Dalfsen vraagt advies over entree gemeentehuis

DALFSEN – De gemeente Dalfsen heeft een onafhankelijk adviesbureau opdracht gegeven een advies op te stellen voor de entree van het gemeentehuis. Het advies moet er toe leiden dat de toegankelijkheid van het gemeentehuis verbeterd wordt.

De toegankelijkheid van het gemeentehuis in Dalfsen is op dit moment niet optimaal. Er zijn problemen met de buitenlift die niet functioneert en de hellingbaan is volgens de geldende normen iets te steil voor mensen met een rolstoel en mindervaliden.

De gemeente heeft voor deze problemen tijdelijke oplossingen gevonden, waaronder de mogelijkheid om van tevoren contact op te nemen, waarbij de gemeente assisteert bij het binnengaan van het gemeentehuis. Daarnaast is er een bord geplaatst met telefoonnummer aan het begin van de hellingbaan.

Ook kan de gemeente mensen thuis bezoeken en kan men terecht bij de servicepunten in Nieuwleusen en Lemelerveld. De gemeente realiseert zich dat dit geen ideale situatie is en dat die niet te lang moet duren.

Permanente oplossing
Daarom werkt de gemeente ondertussen hard aan een permanente oplossing, zodat de toegankelijkheid van het gemeentehuis structureel verbetert. Er is een hoogteverschil van anderhalve meter tussen het straatniveau en de entree van het gemeentehuis. Dat maakt het vinden van een goede oplossing lastig.

Een belangrijk onderdeel van een permanente oplossing is het advies dat gevraagd is aan adviesbureau PBT consult BV uit Utrecht. Dit bureau is gespecialiseerd in de analysering, advisering en toetsing van de fysieke toegankelijkheid van de gebouwde omgeving, waaronder gebouwen en de openbare ruimte. Vanwege deze specifieke kennis en expertise wijkt de gemeente af van de 25 kilometer bepaling van het inkoop- en aanbestedingsbeleid van de gemeente Dalfsen

Vervolg
Het toegankelijkheidsadvies is binnenkort gereed. Het advies vormt het kader waarmee in samenspraak met inwoners, maatschappelijke organisaties en belanggroepen een ontwerp voor het voorplein en de entree wordt uitgewerkt. De gemeente trekt daarbij samen op met de Stichting Platform Gehandicapten Dalfsen en de daarvan deel uitmakende werkgroep BTB (Bereikbaarheid, Toegankelijkheid, Bruikbaarheid van gebouwen).

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.