Home / / EHS ’85 countert slap OVC ’21 de vernieling in

EHS ’85 countert slap OVC ’21 de vernieling in

EMMEN – Het moest een keer gebeuren, maar geen sterveling verwachtte dat juist op deze laatste, stralende zondag van februari. Aan de bosrijke rand van Emmen, op het terrein van het kwakkelende EHS ’85 werd een eind gemaakt aan de ongeslagen reeks van OVC ’21, die in competitieverband al negen duels lang duurt. Het voert te ver om te spreken van een wanprestatie, maar de ploeg van Freek Goeree zat geen moment in de wedstrijd. Halverwege werd de vergelijking gemaakt met Feyenoord, eerst grootmacht Ajax afdrogen en een week later verliezen van het nietige broertje Excelsior. Tja, als je daar naar kijkt, dan kan OVC ’21 winnen van kampioenskandidaat Titan en zeven dagen later onderuit gaan tegen laagvlieger EHS ’85.
Overigens was er geen sikkepit af te dingen aan de overwinning van thuisclub EHS ’85. Nog geen tien minuten onderweg. Middenvelder Dennis ter Burg is het lamstralen zat, tikkie terug, laag, of nee, geen tempo, pfff. “Kom op hé, tempo!” Het is gericht aan dovemansoren. Is het overmoed, of het stralende weer, zeg het maar? Hoe dan ook, spits Boy Mestemaker wordt op pad gestuurd en geen strobreed in de weg gelegd. Ook doelman Nadozny is solidair met zijn weifelende defensie. Het wankelmoedige begin leidt tot 1-0. “Wakker jongens”, klinkt het vanaf de kant. Nog niet helemaal. ‘Het gevaar Mestemaker’ wordt niet onderkend. Laat maar schieten. Boem, 2-0. Dan loopt de wekker af. EHS ’85 betrekt de loopgraven en de bezoekers uit Ommen lopen zich stuk. De thuisclub van de sympathieke trainer Henk van Klinken is niet van plan de voordelige marge zomaar op te geven en het mes gaat tussen de tanden. Damon Nouri wordt randje zestien lomp gevloerd, maar arbiter Scholte Aalbes is genadig voor zondaar Joey Luc Hemme. Ook na de thee kan het korps van Goeree de tij niet keren. Haverkort breekt door, maar de zaag van Ivo Bos is volgens Scholte Aalbes weer een fractie buiten de fatale lijnen. Tijdens de stormloop wordt Mestemaker genegeerd. Niet slim, of nee, gewoon dom. Countertje en hoppa, de spits voltooit zijn trilogie. De hoop keert even terug als Robin Meijerink vanaf elf meter mag toeslaan, nadat Leon Mulder door Bart Harms van de sokken wordt gelopen. Alexander Zivanovic herstelt razendsnel de marge, nadat OVC ’21 achterin stat te slaapwandelen. Het gaat snel als Mulder, een van de schaarse lichtpunten opnieuw onderuit wordt gekegeld. Meijerink gaat succesvol op herhaling vanaf de witte stip. 4-2, met nog een dikke twintig minuten. “Het kan nog”, oppert een optimist langs de lijn. Het is hopen op tegen beter weten in. De runner-up uit Ommen heeft het niet deze middag. Wouter Smit maakt dat duidelijk en zorgt voor dramatische cijfers, gezien vanuit het oogpunt van de Vechtdal bewoners. 5-2…, nou, nou, balend als een stier het carnavalsweekend in.

Opstelling: Nadozny; Leuninge, Meijerink, Biemans (79. Schuurman), Haverkort; Mulder, De Wit (61. Zandman), Ter Burg; Nouri, Schokker, Mayilyan (79. Meulenbelt).

Stand 4E: Pesse 13-34, HODO 13-31, Titan 14-30, OVC ’21 14-25, Sweel 14-24, KSC 13-22, DSC ’59 14-19, Wijster 14-18, Schoonebeek 14-17, EHS ’85 13-13, Bargeres 12-11, VIOS (O) 13-11, Witteveense Boys 16-7 en DVC ’59 15-6.

OVC ’21 kon geen potten breken voor het doel van Jesper katoen, doelwachter van EHS ’85.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.