Home / / Compostactie van Dalfser kerken

Compostactie van Dalfser kerken

DALFSEN – De Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) zijn gestart met de jaarlijkse compostactie. Er wordt compost, potgrond en (kippen)mestkorrels verkocht. Dit jaar gaat de opbrengst voor 50 procent naar Deelpakket Dalfsen en voor 50 procent naar Stichting Imminkhoeve, voor de aanschaf van een rolstoelbus.

Met ruim vijftig vrijwilligers voorziet Deelpakket Dalfsen iedere maand 130 adressen in het dorp Dalfsen van een voedselpakket. Deze mensen leven van een inkomen tot 10 procent boven het minimum en komen net niet in aanmerking voor de Voedselbank. Via de gemeente krijgt Deelpakket Dalfsen een lijst aangereikt met adressen die in deze doelgroep vallen en zelf ingestemd hebben met het ontvangen van een pakket. Deze gezinnen kunnen een extraatje eens per maand goed gebruiken. Deelpakket Dalfsen is een gezamenlijk initiatief van de Dalfser kerken.
Imminkhoeve is sinds 1972 een aangepast vakantieverblijf voor jong en oud met een lichamelijke of verstandelijk beperking. Een rolstoelbus is belangrijk voor de gasten. Zo kunnen er kleine uitstapjes worden gemaakt in het Vechtdal.

Van 4 tot en met 16 februari worden huis aan huis folders bezorgd en bestellingen opgenomen. De compost is verpakt in zakken van ongeveer 40 liter en kost 5 euro. Voor een zak potgrond van 40 liter betaalt de afnemer 4 euro en de (kippen)mestkorrels zijn verpakt in zakken van 25 kg. en kosten 17,50 euro. Er kan ook telefonisch (0529-432752) of per e-mail info@compostactie.nl besteld worden. Op zaterdag 2 maart worden de bestellingen thuis afgeleverd.

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.