Home / / ChristenUnie Ommen wil stenen ruilen voor groen

ChristenUnie Ommen wil stenen ruilen voor groen

OMMEN – De ChristenUnie Ommen maakt zich sterk voor duurzaamheid. De fractie wil daar aandacht voor vragen in een motie tijdens de raadsvergadering van 28 februari.

De operatie Steenbreek moet worden opgenomen in duurzaamheidsplannen van gemeente Ommen, zo meent de partij. Vergroening van de ruimte zorgt er voor dat water in de bodem kan zakken en niet via het riool verdwijnt. “Dat is goed voor de natuur, de biodiversiteit en het klimaat”, aldus de Ommer raadsfractie.

De ChristenUnie Ommen moedigt inwoners van gemeente Ommen aan om praktische ideeën die een bijdrage leveren aan duurzaamheid door vergroening, water- en energiebesparing in te leveren. Met elkaar werken aan een duurzamer Ommen brengt haalbare oplossingen dichtbij, zo meent de partij.

Inwoners kunnen tot 15 maart hun idee dat een bijdrage levert aan de vergroening, klimaatadaptatie of andere vormen van duurzaamheid insturen. De ChristenUnie Ommen verzamelt de ideeën en wil ze inbrengen in het plan van aanpak dat de gemeente Ommen samen met de inwoners wil realiseren. Een jury zal de beste drie ideeën beoordelen en nomineren. Insturen kan via duurzaam@ommen.christenunie.nl of via de Facebookpagina.

Lees ook

Rectificatie: lezing Botanische reis door Lesotho

OMMEN – In het Ommer Nieuws van 12 januari jl. is per abuis een foutje …

One comment

  1. Lijkt mijn niet zo moeilijk: terug naar de zandpaden en in plaats van een terras achter huis een groentetuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.