Home / / ChristenUnie Overijssel: ‘Gebruik ‘vergeten geld’ van Overijssel voor startersleningen

ChristenUnie Overijssel: ‘Gebruik ‘vergeten geld’ van Overijssel voor startersleningen

“Bij het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland (SVN) staat zo’n zeven miljoen Overijssels geld. En dat bedrag neemt jaarlijks ook nog toe”, zegt Statenlid Arjan Hof na een werkbezoek dat hij onlangs bracht aan de SVN. Volgens het Statenlid groeit dit bedrag jaarlijks met drie miljoen euro. “Het lijkt wel het vergeten geld van de provincie!”

ChristenUnie Overijssel wil jonge starts op de woningmarkt helpen met een lening. “Laten we dat geld gebruiken voor nieuwe leningen. Dat komt ook weer terug en zo geven we bijvoorbeeld starts een geweldige steun in de rug.” Arjan Hof gaat de komende week vragen stellen aan het college van Gedeputeerde Staten en wil in elk geval dat de besteding van de middelen onderdeel wordt van een nieuw coalitieakkoord.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.