Home / / Atleet Nick Marsman pakt brons op NK in Apeldoorn

Atleet Nick Marsman pakt brons op NK in Apeldoorn

APELDOORN – Zaterdag en zondag werd in het Omnisport in Apeldoorn het NK-indoor gehouden voor senioren. De afvaardiging van ACO van Elderen bestond uit drie atleten, de MILA (middenlange afstand) specialisten Aline Kootstra, William van Eeken en Nick Marsman.

Aline en Nick zetten zaterdag in de series van de 800 meter prima tijden en dwongen een finaleplaats af.
Aline liep in haar serie naar een rappe 2.15.45 minuten, hetgeen naast een persoonlijk- tevens een clubrecord was. Nick moest in de tweede serie als eerste eindigen en deed dat met een indrukwekkende eindsprint, welke resulteerde in 1.53.80 minuut.

In de finale 800 meter van Aline werd direct met een hoge snelheid gestart. De atlete van ACO moest de voorsten laten gaan, maar pakte een verdienstelijke vijfde plaats in 2.15.96 minuten.
Op de finale 800 meter van Nick was het een gekkenhuis. Vijf atleten die elkaar geen duimbreed wilden toegeven, waaronder het rode hemd van Marsman. In de eindfase zat de TGV van ACO opgesloten, kon hierdoor niet versnellen, maar wist via een sprint op de laatste honderd meter toch nog het podium te bereiken. Zijn tijd van 1.50.86 minuut was helaas niet genoeg voor een ticket naar de EK in Glasgow.

William van Eeken kwam uit op zijn favoriete onderdeel, de 3000 meter. Hij behaalde zondag in de finale de achtste plaats in 8.42.42 minuten. Met deze tijd verbeterde hij zijn pr met ruim zeven seconden. Foto: Atletiekunie

Lees ook

Rectificatie: lezing Botanische reis door Lesotho

OMMEN – In het Ommer Nieuws van 12 januari jl. is per abuis een foutje …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.