Home / / ArboPositief stopt in Ommen en Hardenberg

ArboPositief stopt in Ommen en Hardenberg

OMMEN/HARDENBERG – Steeds meer werkzoekenden vinden een baan. Daardoor loopt het aantal deelnemers aan de bijeenkomsten van ArboPositief aanzienlijk terug. Dat is de belangrijkste reden dat de netwerkorganisatie voor werkzoekenden per 1 maart stopt met haar activiteiten in Ommen en Hardenberg. De groepen in Zwolle en Kampen blijven actief.

ArboPositief organiseerde sinds november 2015 elke twee weken in Hardenberg een netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Na de start groeide het aantal deelnemers aanzienlijk. In september 2017 startte een groep in Ommen. Sinds de economische crisis is bedwongen, daalt het aantal deelnemers. Steeds meer mensen vonden een baan. ArboPositief lijkt daardoor overbodig te worden. ‘Een succes voor de organisatie zou je denken,’ zegt deelnemer van het eerste uur Niels Smulders. ‘Maar ondanks de economische groei en de krapte op de arbeidsmarkt zijn er nog steeds werkzoekenden in de gemeenten Ommen en Hardenberg. De mensen bereiken is echter lastig. Het is jammer dat ArboPositief in Ommen en Hardenberg stopt. Toch kijken we tevreden terug. We denken aan de vele deelnemers die een baan vonden en zijn trots op het positieve gevoel dat we deelnemers konden meegeven over hun kansen op de arbeidsmarkt.’

Doorstart

Het landelijke bestuur van ArboPositief Nederland gaat nog onderzoeken of een doorstart op termijn haalbaar is. Op dit moment zijn er nog groepen in Zwolle en Kampen actief. Deelnemers en relevante partijen hebben inmiddels bericht gehad. De Facebookpagina van ArboPositief Ommen-Hardenberg gaat half maart offline, net als het e-mail- en Twitteraccount

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.