Home / / Alfa-college levert vier finalisten aan Skills The Finals

Alfa-college levert vier finalisten aan Skills The Finals

HARDENBERG – Maar liefst vier studenten van het Alfa-college Hardenberg gaan in maart de reis naar het westen van het land maken. Zij hebben zich tijdens de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes vakwedstrijden geplaatst als finalist voor Skills The Finals. Deze finalewedstrijden vinden plaats van 20 tot en met 22 maart in de RAI in Amsterdam.

Dion Grendelman uit Hardenberg, finalist voor de vakrichting Applicatiebeheerder, bereidt zich al voor op de finalewedstrijd. “Omdat de ICT-wereld zich razendsnel ontwikkelt, heb ik inmiddels nieuwe manieren ontdekt hoe je nog sneller en efficiënter kunt programmeren. Die manieren ben ik nu aan het oefenen en wil ik graag inzetten tijdens de finale”.
Ook Raymon Plekkenpol, student bij de opleiding Zelfstandig werkend kok, is van plan zich voor te bereiden op de finale. “Ik had de kwalificatiewedstrijd ook al goed voorbereid, samen met mijn leermeester van Hotel Paping. Zodra ik meer weet over de finale, gaan we weer volop oefenen. “

Ook Isa Assen en Anne Roos-Meppelink gaan de reis naar Amsterdam maken. Zij komen uit voor de vakrichtingen Directiesecretaresse/managementassistent en Facilitair Dienstverlener.

Finalistendiner

“Achter iedere student staat een docent. Letterlijk. In lessen, aandacht en er voor je zijn.”
Met dit compliment voor zowel de studenten als de begeleidende docenten, opende Christien de Graaff, lid College van Bestuur, het finalistendiner op dinsdag 12 februari bij het Postkantoor in Hoogeveen. Het finalistendiner was een perfecte gelegenheid voor de studenten om elkaar te leren kennen, voordat ze drie dagen lang lief en leed met elkaar delen in Amsterdam.

Leerzame ervaring

Het Alfa-college stimuleert het meedoen aan de vakwedstrijden van Skills Heroes. Naast de leerzame ervaring, is het contact met en leren van andere deelnemers een waardevolle aanvulling. Skills kampioenen in het mbo maken bovendien kans om geselecteerd te worden voor een plek in Team Nederland tijdens internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.