Home / / 59e editie Ster van Zwolle zoefde door Vechtdal

59e editie Ster van Zwolle zoefde door Vechtdal

LEMELERBERG – Zaterdag klonk rond het middaguur op het Grote Kerkplein in Zwolle het startschot voor de openingsklassieker Ster van Zwolle. Winnaar van deze 59e editie werd Coen Vermeltfoort (Alecto Cycling Team).

Tijdens deze eerste manche van de Nederlandse Topcompetitie wordt in een soort stervorm rondom Zwolle gekoerst. Daarbij worden ook plaatsen in het Vechtdal aangedaan. Kort voor 13.00 uur beklom het peloton de Lemelerberg. Om precies 14.04 passeerden de renners Dalfsen. Komende vanaf de Hessenweg werd via de rondweg en de Blauwe Bogenbrug over de Vecht richting Vilsteren gekoerst.

De finish was rond 16.00 uur voor Isala op de Ceintuurbaan uur in Zwolle. Nadat bij Kampen een renner was ontsnapt en een mooie voorsprong had opgebouwd werd deze vlak voor de finish alsnog terug gepakt door de winnaar Coen Vermeltfoort. Als tweede eindigde Raymond Kreder (Mooi- Jong HSK Trias) en als derde André Looij (Mooi- Jong HSK Trias).

Foto: Leo van den Berg

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.