Home / / Zoekplaatje van de week

Zoekplaatje van de week

Een prachtige opname van carnaval vierende kinderen voor de ingang van Zaal Jansen in Lemelerveld. De foto is gemaakt in 1965 en we willen de foto graag voorzien van de namen van deze jonge feestvierders, wie helpt?

Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 31 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.

Met dank aan Jos Siero, Adriaan van Reeuwijk, Wies Assendorp en Herman van Elburg voor de oplossing van zoekplaatje haw_59783 (publicatie week 2), een foto van zwembad “Olde Vechte” in Ommen in 1957. Op de voorgrond staan links burgemeester Cornelis Pieter van Reeuwijk en rechts Carel Joseph Siero, huisschilder aan de Voorbrug in Ommen. Op de achtergrond van de foto (niet zichtbaar in de krant) staan nog A. Vos (links) en de wethouders Seinen en Immink (rechts).

Reacties met vermelding van archiefnummer haw_57555 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl: Hammerweg 10 in Ommen.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.