Home / / Vilsteren is genadig voor Blankenham

Vilsteren is genadig voor Blankenham

Een van de weinige wedstrijden die zondag doorging was Vilsteren tegen Blankenham. De kunstgrasmat op de Molenesch lag er prima bij en met een schril zonnetje aan de hemel en geen zuchtje wind was het zelfs voor de toeschouwers prima te doen. Op basis van de ranglijst lag een overwinning voor de thuisclub in de lijn der verwachting. Niet om denigrerend te doen, maar Blankenham is al jarenlang abonneehouder op de meest gehate stek van de ranglijst. Deze jaargang gaat het wat beter en werd zelfs gewonnen van Kuinre en Diever/Wapse, terwijl Old Forward en Uffelte tot een onbeslist werden gedwongen. Mooie resultaten voor de club uit het dijkdorp, maar met alle respect, tegen deze opponent mocht de formatie van Hendri Zwinselman geen averij oplopen. Kom op hé, geen gekheid.

Tekst: Willem Lampe

Blankenham kwam ongeveer een kwartiertje mee met de thuisclub, daarna werd meer en meer duidelijk voor de bezoekers dat er deze middag niets te halen viel in de rooms-katholieke enclave. De wedstrijd begon met de enige tegenslag van de middag, gezien vanuit het perspectief van Hendri Zwinselman. De vertrekkende trainer van de thuisploeg, die volgend seizoen aan de slag gaat bij v.v. Raalte, zag libero Nico Nijhoff al binnen het openingskwartier uitvallen met zweepslag. Even daarna knikte Wouter Mars voor het eerst raak. Dat het hoofd een belangrijke rol speelt in de voetballerij bewees Niels Noordman, die ook al met een hoofdknik de stand naar 2-0 tikte.

Voor Mark Braam was het happen naar lucht. De linksback werd door de snelle Mars links en rechts voorbij gesneld en zag groen en geel van ellende. Trainer Jongsma verloste halverwege Braam van zijn ondankbare taak, waarna de robuuste Hendrik Donker mocht proberen ‘het gevaar Mars’ te neutraliseren. Ook Donker, wel trapvast, niet zo atletisch kreeg geen vat op ‘zoef zoef’ Mars en die enkele keer dat ie hem wel kon volgen dook rechtsback Jari Vlierman de vrije ruimte in. Vilsteren had een heerlijke middag en Zwinselman bekeek het goedkeurend glimlachend vanuit zijn dug-out. “Gaat ie weer”, schreeuwde de lijnrechter van de dijkclub. “Let toch ’s op.” Mars haalt weer eens de achterlijn, een strakke bal voor en de aanval uit het boekje werd door Lars Noordman gepromoveerd tot treffer. De kansen regen zich aaneen voor de geelzwarten. Vermoedelijk omdat het te gemakkelijk ging, verdween de gretigheid en het venijn om tot een werkelijk grote score te komen. Nog een keer de armen de lucht in. Spits Fedor Hendriks mocht na een periode van blessureleed zijn goaltje mee pikken (4-0) en als beloning direct douchen van zijn trainer. Na exact negentig minuten vond arbiter Marco Smook-Brands het welletjes. De kwelling had lang genoeg geduurd voor Blankenham, dat op geen enkele wijze opgewassen was tegen de soevereine ‘voetbalmachine Vilsteren’.

Opstelling Vilsteren: K. Korstee; Vlierman, Mars, Nijhoff (12. L. Noordman, 69. Feijen), Kamphuis; R. Korstee, J. Niens, N. Noordman; Mars, Hendriks (80. Von Martels), S. Niens.

Stand 5A: Hoonhorst 11-27 (53-10), DVSV 11-27 (45-14), IJhorst 11-25, Vilsteren 12-23, BEW 11-21, Old Forward 11-19, Giethoorn 11-16 (27-27), Uffelte 11-16 (22-24), Scheerwolde 11-12, Kuinre 11-10, Blankenham 11-8, Diever/Wapse 11-8, Wapserveen 11-7 en Willemsoord 10-0.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.