Home / / Uit Hei en Dennen: Nashville Verklaring

Uit Hei en Dennen: Nashville Verklaring

Honderden orthodox-protestantse predikanten in Nederland hebben de Nashville verklaring ondertekend. Dit houdt voor hen in dat het huwelijk bedoeld is als levenslange verbintenis tussen één man en één vrouw. Dit verbond wordt gesloten met God.

Zo is men ook fel tegen homoseksualiteit en transgenders. Daar kan ik met mijn verstand niet bij. God is Liefde heb ik geleerd, zonder aanzien des persoons. Vanzelfsprekend is over de Nashville stelling nogal wat kritiek gekomen. Als God liefde is, sluit Hij niets uit. Zelf ben ik niet gelovig, dat vind ik wel eens jammer. Het lijkt me fijn om die beleving op zondagochtend tijdens een dienst in de kerk mee te maken. Eén van mijn vriendinnen voelt zich in de N.H. kerk veilig en vol liefde tijdens de dienst en het samen zingen. Daarin benijd ik haar.

Vragen de Nashville ondertekenaars zich nooit af, hoe het is om als homo, lesbienne of transgender geboren te worden en te leven? In deze tijden is het niet zo’n probleem meer, maar je blijft, zeker 40 jaar geleden in de klas, op je werk, in je vriendenkring, een outsider. Hoe vertel je het je ouders, vrienden, klasgenoten en collega’s?

Tegenwoordig vinden we het heel gewoon, prima jòh, we houden van je zoals je bent en gunnen je een mooi liefdevol leven. We begroeten enthousiast de vriend of vriendin en zijn blij omdat hij/zij gelukkig is. En nu komt er dus zo’n idiote verklaring. Nu, in 2019. En wat schetst mijn verbazing, er bestaan in Nederland dus gelovigen die het eens zijn met deze verklaring. En dan zakt mijn broek af. Bij wijze van hè!!

Gelukkig zijn vele christenen het niet eens met deze orthodoxe kijk op de samenleving. De SGP leider Kees van der Staaij zegt onder meer dat God het huwelijk heeft bedoeld als een levenslange verbondsrelatie tussen één man en één vrouw. En nog vreemder, er wordt de suggestie gewekt, dat homoseksualiteit en genderdysforie zaken zijn waarvan mensen kunnen genezen.

Maar, vergoelijkt Van der Staaij, “De Nashville verklaring is geen homohaatpamflet”. Mooi scrabblewoord hè? Wat moet het ingewikkeld zijn voor God om al die geloofsovertuigingen te begrijpen. En dan hebben we het niet eens over andere geloofsgenoten in de wereld. Er zijn tig vormen van geloof, dat wordt knokken in de hemel.

Ik geloof dat de liefhebbende God nooit iemand zal uitsluiten, niet om ras, geloof of homoseksualiteit. God is Liefde, Amen.

Antoinette

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.