Home / Uncategorized / Uit Hei en Dennen: Goede voornemens???

Uit Hei en Dennen: Goede voornemens???

Voor het eerst in lange jaren heb ik een goed voornemen voor het nieuwe jaar. Dat wordt hoop ik, want ik ken mezelf “meer bewegen en minder zoete koeken slikken”. Ik vind allebei heel moeilijk, maar dat weet u nu wel hè. Dat onderwerp passeert nogal eens in mijn columns. Ik slik dus die koeken niet alleen, ik heb er ook nog eens veel te kort op zitten kauwen. Letterlijk dus hè! Het schrokken van grote brokken zit in mijn dna. Mijn vader en jongste zusje zijn/waren ook behept met dit zoete verlangen. In de beginjaren van vader’s carrière lagen er altijd grote spritsen in zijn auto. Dat was dan zijn lunch en soms ook avondeten. Hij werd er niet dik van, maar dat kan ook het gevolg zijn van zijn ruimdenkende interessante liefdesleven. Laat ik het zo zeggen, hij had de echtelijke trouw niet zo hoog zitten. Wisten wij kinderen dat? De meesten wel, maar wij waren daar aan gewend hè. We kenden zijn voor ons doorzichtige verontschuldigingen als “ja, ik was moe, en toen ben ik op een parkeerplek in slaap gevallen, ik had een lekke band, de vergadering liep uit etc.”
Zijn hang naar zoetigheid heb ik dus van hem geërfd. Zusje ook, maar die blijft al haar hele 53 jarige leven superslank. Ander zusje van 68 jaar ontbijt met 3 walnoten, luncht met yoghurt en muesli en ‘s avonds kookt ze rijst met weinig vlees of vis en veel groenten. Ze drinkt hoogstens twee glaasjes wijn, veel water en koffie. Ooit woog zij 75 kilo en verordende mij om meer te gaan eten zodat ik op hogere leeftijd bij ziektes of anderszins “iets over zou hebben om bij te komen”. Nu draagt zij maat 34/36. Ja, dan benijd ik haar wilskracht enorm hoor, hoewel het gezicht dan ook zo dun wordt hè. Dan houd je veel vel over en dat hangt er dan een beetje slordig bij.
In het nieuwe jaar wil ik ook een nieuwe hobby creëren. Schilderen, tekenen en/of gedichten schrijven. Eén van mijn vriendinnen raadt mij dat aan. Ik heb het ook anderen verteld, maar die schoten terplekke in een lachkramp. Verloofde heeft mijn eerste pogingen met ingehouden commentaar bekeken.  Ik was wild aan de gang gegaan met oliekrijt, non figuratief. Het voelde een beetje knullig en onwennig. Bridgen schijnt heel boeiend te zijn. Dan moet je veel onthouden, dus……
Antoinette

Lees ook

Burgemeesters IJsselland roepen op tot een coronabeleid met meer perspectief

REGIO – Tijdens een extra vergadering van het Regionaal Beleidsteam corona gisteren in IJsselland werd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.