Home / / Thea van Schaik op zoek naar verhalenschrijvers

Thea van Schaik op zoek naar verhalenschrijvers

OMMEN – Handwerken, ouderenwerk, politiek … Thea van Schaik uit Ommen is een zeer actieve dame met een brede interesse. Eén van haar grote passies is het schrijven van verhalen. Ze is op zoek naar mensen die ook graag schrijven, om samen een schrijfclubje op te starten.

Het talent voor schrijven zit overduidelijk bij haar in de familie. “Ik kom uit een gezin van elf” vertelt Thea. “Mijn moeder was heel creatief en kon ook goed schrijven. Mijn zus ook, zij heeft vooral veel toneelstukken geschreven. Zelf ontdekte ik dat ik iets met schrijven had, toen ik het levensverhaal van mijn ouders op papier ging zetten.
Drie jaar geleden ben ik samen met zes van mijn broers en zussen iets heel leuks begonnen. Iedereen kreeg drie woorden en de opdracht om een verhaal te schrijven, waarin die drie woorden voor moesten komen. Dat heeft toen erg leuke verhalen opgeleverd, die we elkaar hebben voorgelezen!
Zo moest ik bijvoorbeeld een verhaal schrijven waarin de woorden stoeprand, vogelhuisje en dakbedekker voor zouden komen. Wat heb ik daar veel plezier aan beleefd! Nu lijkt me dat zo leuk om dit verder uit te breiden en dit ook voor mensen uit Ommen op touw te zetten!”

Iedereen die graag schrijft – jong en oud – kan meedoen, laat Thea graag weten. “Het leuke hiervan is dat je je fantasie kunt gebruiken! Je kunt natuurlijk ook schrijven over iets wat je zelf hebt meegemaakt. Misschien over iets wat heel triest is… Of je komt met een vrolijk of grappig verhaal. Dat maakt niet uit, er zijn geen restricties!
Wat de lengte van de verhalen betreft denk ik aan minimaal een half A viertje en maximaal twee kantjes.
Alle deelnemers moeten met drie woorden komen, die we met elkaar dan zullen uitwisselen. Dat regel ik door alle gegeven woorden door elkaar te husselen en iedereen drie woorden toe te wijzen. Het is de bedoeling dat we nadien, ergens in een afgehuurd zaaltje – misschien wel in het gemeentehuis of in het Inloophuis aan de Haven-Oost – gezellig samenkomen om elkaar de verhalen voor te lezen. Ik hoop op een sneeuwbaleffect en dat het groepje later verder uitbreidt.”

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Thea van Schaik. Stuur een mail naar th.wm@home.nl en vermeld daarin uw naam en telefoonnummer. Thea is ook telefonisch te bereiken via 0529-455037.

Foto: Loes Hartholt

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.