Home / / The Marshalls weer terug in Vechtdal

The Marshalls weer terug in Vechtdal

LUTTEN – Ze traden al talloze malen op in het Vechtdal. Alleen kwam het er door omstandigheden een tijdje niet meer van. De classicrockband The Marshalls komt echter terug naar de regio. De band komt zaterdag 26 januari namelijk live in actie bij De Olde Stee in Lutten.

“Vreemd eigenlijk”, zegt gitarist Robert Bouwhuis, zelf afkomstig uit Ommen. “De band stamt van oudsher uit de Achterhoek en vandaar dat we veel in die streek spelen. Maar in de loop der jaren traden we ook heel regelmatig in de regio Hardenberg. Alleen kwam het er door omstandigheden een tijdje niet van. Het is echter altijd leuk om terug te komen in het Vechtdal. Vooral omdat hier toch aardig wat liefhebbers van stevige rockmuziek wonen.”
En van die muziek heeft The Marshalls nogal wat op het repertoire staan. “Sterker”, vult drummer Ronald Roerink aan. “We spelen louter rockclassics. De stevigere Arbeidsvitaminen. Nummers die iedereen eigenlijk wel mee kan zingen.”
Playbacken voor spiegel
Werk van onder meer Status Quo, ZZ Top, Deep Purple, Led Zeppelin, Van Halen, Metallica. En uiteraard de legendarische Australische rockband AC/DC. Vooral ook omdat de stem van zanger Gerard te Rietmole haast griezelig veel lijkt op die van Bon Scott, de veel te vroeg overleden zanger van AC/DC. “Pure nostalgie dus”, aldus Robert Bouwhuis. “De nummers die we vroeger als puistige pubers met onze tennisrackets voor de spiegel playbackten, spelen we nu live.”
Klikt met publiek
The Marshalls hebben zo onderhand alle uithoeken van ons land wel gezien. De band speelde op grote festivals als de Zwarte Cross en in illustere popzalen als de Dru in het Achterhoekse Ulft en 013 in Tilburg.
“Grote zalen en feesttenten met vaak heel veel mensen voor je neus”, aldus Gerard te Rietmole. “Heel leuk om te doen uiteraard. Maar ook spelen in kroegjes heeft zeker z’n charme. Het gaat niet alleen maar om grote aantallen: waar het tijdens optredens in de eerste plaats om draait, is dat je een klik hebt met je publiek. En dat zat in het verleden in de regio Vechtdal eigenlijk altijd wel goed. Vandaar dat we er extra veel zin hebben om hier weer eens in actie te komen.”
Café De Olde Stee is te vinden aan de Anerweg-Noord in Lutten. Het optreden begint om 21.30 uur, de toegang is gratis.

Foto: Stefan Schipper

Lees ook

Boosterprik mogelijk in alle gemeentes GGD IJsselland

REGIO – Mensen die wel een boosterprik wensen, maar daarvoor niet ‘helemaal’ naar Deventer, Hardenberg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.