Home / / Taart voor vrijwilligers Automaatje Ommen na prachtige mijlpaal

Taart voor vrijwilligers Automaatje Ommen na prachtige mijlpaal

Donderdag 24 januari werd even stil gestaan bij het feit dat deze week in Ommen de 500e rit voor ANWB AutoMaatje is gereden. Een deel van de vrijwillige chauffeurs en planners kon zich vrijmaken om, samen met coördinator Ivonne Saueressig van Wijz Welzijn, deze mijlpaal te vieren met koffie en gebak.

“Een deel van de chauffeurs kan niet aanwezig zijn omdat ze ook nu rijden voor AutoMaatje”, zei planner Chris Scholten. En een ander deel van de mensen werkt en kon daarom niet aanwezig zijn. Maar de chauffeurs die wel aanwezig waren, konden genieten van een heerlijke AutoMaatje taart van bakkerij Ten Brinke en ondertussen hun ervaringen met elkaar delen.

ANWB Automaatje is een vervoersservice waarbij vrijwilligers minder mobiele mensen op verzoek vervoeren. Sinds de start op 29 maart 2018 zijn er ruim 500 ritten gereden. De 31 vrijwillige chauffeurs brengen met hun eigen auto tegen een kleine onkostenvergoeding mensen naar het ziekenhuis of de fysiotherapeut. Maar ook familiebezoek of naar de kapper kan met AutoMaatje.

De vrijwillige planners zijn elke dag bezig om chauffeurs aan ritten te koppelen. Dat er nog nooit “nee” is verkocht, zegt veel over de chauffeurs, zegt Ivonne Saueressig. “Alleen dankzij hun inzet kon dit geweldige resultaat behaald worden. Dat is wel een kleine traktatie waard”. Dat vond ook wethouder Ko Scheele die persoonlijk de aanwezigen kwam bedanken. “Op naar de 1000 ritten!”, zei hij bij zijn afscheid.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.