Home / / Stichting Vechtgenotenhuis blij met sponsorgelden Stationsloop

Stichting Vechtgenotenhuis blij met sponsorgelden Stationsloop

DALFSEN/OMMEN – In finishlocatie Het Oude Station in Dalfsen zijn vrijdagmorgen de sponsorgelden van de jaarlijkse Stationsloop uitgereikt aan een maatschappelijke doel. Dit jaar is gekozen voor het Vechtgenotenhuis in Ommen.

“Als organisatie kiezen wij ieder jaar voor een goed doel. Van iedere deelnemer aan de Stationloop wordt een euro beschikbaar geschikt voor een maatschappelijk doel/project in onze regio. Vorig jaar ging het bedrag naar de Vilsterse molen, dit jaar is gekozen voor het Vechtgenotenhuis in Ommen”, liet voorzitter Bernhard Kootstra weten.

Hellen de Vries (dames) en Danny Koppelman (heren, niet aanwezig) werden beide overall winnaar van de Station tot Station loop 2018. Namens alle lopers reikte Hellen de cheque uit aan voorzitter Rein Kuipers van stichting Vechtgenotenhuis. “Wij zijn erg blij met deze geste. Wij krijgen in principe geen financieel ondersteuning, wel goederen. Wij gaan dit mooie bedrag goed besteden.”

Kuipers verduidelijkt: “Wij zijn een inloophuis voor kankerpatiënten en mensen die kanker hebben gehad. Bij ons mag alles, maar de patiënt staat voorop. Het Vechtgenotenhuis bestaat inmiddels 11 jaar en voldoet duidelijk aan zijn behoefte. Gemiddeld krijgen we circa duizend bezoekers per jaar uit de gehele Vechtstreek en gelukkig kunnen wij een beroep doen op ruim 25 vrijwilligers.”

De inschrijving voor de Station tot Stationloop, van Ommen naar Dalfsen, gaat vrijdag 1 februari open. “Woensdagavond 29 mei om 19.30 uur zal het startschot weer klinken in Ommen. Alle winnaars van de acht categorieën krijgen ook dit jaar weer een wildcard”, aldus Kootstra.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Wethouder Ko Scheele leest voor bij de bieb

OMMEN – Van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari zijn de Nationale …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.