Home / / Ommen start strijd tegen processierups

Ommen start strijd tegen processierups

OMMEN – In Ommen zijn vorige week de eerste nestkastjes uitgedeeld om de strijd tegen de eikenprocessierups aan te binden. De kastjes, gemaakt door leerlingen van De Maat en de Boslust, worden verstrekt aan inwoners die eikenbomen in de buurt hebben.

De koolmees is één van de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierupsen. Koolmezen eten veel rupsen en aangetoond is dat deze ook de nesten met eikenprocessierupsen te lijf gaan. Door het ophangen van nestkastjes in de buurt van eiken wil de gemeente proberen dat te stimuleren. De kastjes moeten wel op een geschikte plaats worden gehangen. In de omgeving moet water zijn en schuilplekken, waar de vogels heen kunnen vluchten bij dreiging.

Ommenaren konden tot 31 december een kastje aanvragen bij de gemeente, tot 17 januari kunnen deze kastjes opgehaald worden.

Lees ook

Soundtrackmuziek in WH Zwart Hal

LEMELERVELD – Arjan Breukhoven verzorgt op zaterdagmiddag 5 februari een orgelconcert in de WH Zwart …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.