Home / / Mountainbiken voor stichting Make-a-Wish

Mountainbiken voor stichting Make-a-Wish

OMMEN – Hans Kuyper en Patrick Kerkdijk zijn twee kerels uit Ommen, die dagelijks hun kracht inzetten voor BAM Infra Telecom. Wat voor elke werknemer in Nederland geldt, geldt ook voor deze mannen: de eindstreep, waarop genoten kan worden van een welverdiend pensioen, is verlegd. Naar achteren welteverstaan. We moeten met z’n allen langer doorwerken. De werkgever van de twee inwoners van de Vechtstad is er zich terdege van bewust dat je fit moet blijven om de finish te halen. Initiatieven van werknemers die te maken hebben met een actieve en gezonde leefstijl worden niet alleen toegejuicht, maar ook ondersteund. Het bedrijf heeft daarvoor een programma opgezet en voorzien van het etiket ‘Duurzame inzetbaarheid’. Pijlers hiervan zijn ‘bewegen, organiseren en uitvoeren’. Daarnaast toont BAM Infra Telecom aan dat het met beide benen in de samenleving staat. Het bedrijf heeft zich opgeworpen als weldoener voor Make-a-Wish. Initiatieven van werknemers die ten goede komen aan deze stichting kunnen rekenen op bijval. K & K, Kuyper en Kerkdijk voor alle duidelijkheid, kregen het idee om hier daadwerkelijk mee aan de slag te gaan. Het plan voor een mountainbiketocht door de lommerrijke en heuvelachtige omgeving lag razendsnel op tafel. “De volledige opbrengst gaat naar Make-a-Wish”, verduidelijkt Kerkdijk. “Een stichting die wensen van ernstig zieke kinderen zo goed mogelijk probeert te vervullen.” Collega’s werden geronseld om de gedachte ‘handen en voeten’ te geven. Om concreet te zijn gaat een team van om en nabij veertig collega’s en bekenden de gedachte gestalte geven: een mountainbiketocht vanaf de mooie zuidkant van Ommen, welke voert via de Lemelerberg, Lemele en weer terug naar startpunt de Besthmenermolen.

“Vanzelfsprekend willen wij graag een groot deelnemersveld”, verduidelijkt Kerkdijk. “Leeftijd maakt niet uit, jong en oud, iedereen mag mee doen. De route is schitterend en voert langs bos, hei en weilanden. De vijf euro inschrijfgeld komt geheel ten goede aan Make-a-Wish. We hebben prima sponsors gevonden en onder de deelnemers wordt een aantal leuke prijzen verloot. Onder andere een mountainbike, waar je in de winkel zo 900 euro voor moet aftikken, en een fietsoutfit. Daarnaast krijgt iedere deelnemer bij de start een gevulde bidon mee. Fietsen maakt hongerig beseffen we, dus onderweg zorgen we voor een hapje. We hopen op veel respons. Een grote deelname is ook gunstig voor het beoogde goede doel.”

Even op een rijtje: Op zaterdag 2 februari a.s kan gefietst worden over mooie ATB-routes van om en nabij 18 kilometer. Voor gevorderden is een route uitgezet over de Lemelerberg, hoewel van dezelfde lengte, ligt de moeilijkheidsgraad op dit traject hoger. In deze route zijn fikse hellingen en lange afdalingen over slingerende paadjes opgenomen. Een uitdaging voor elke ATB’er. Er wordt gestart vanaf de oude gemeentewerf, gelegen pal achter het bezoekerscentrum en de Besthmenermolen. Starten kan tussen 09.30 en 11.00 uur. Het adres van het startpunt is Hammerweg 59B, 7731AJ Ommen.
Meer info over de fietstocht is te verkrijgen via http://maw.bam-connect.nl of www.baminfra.nl/make-a-wish, info over Make-a-Wish, op www.makeawishnederland.org.

Tekst: Willem Lampe

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.