MHC Dalfsen ‘duurzaam’ het nieuwe jaar in

DALFSEN – Met meer dan honderd deelnemers, vele toeschouwers en vrijwilligers was het Oliebollentoernooi 2019 van MHC Dalfsen een groot succes. Voor de laatste keer mede georganiseerd door Sandra Smalbraak en Noor Veuger, klonk het programma weer als een klok. Onder het genot van een vers gebakken oliebol werd er in drie poules door leden en niet-leden gestreden om de slagroomtaart.
Tijdens de aansluitende Nieuwjaarsreceptie ging Marcel Slootweg in zijn laatste speech als voorzitter van de Dalfser hockeyers in op het afgelopen jaar. Voor hem stond het thema ‘Duurzaamheid’ bij MHC Dalfsen centraal: “Duurzaamheid wordt vaak in verband gebracht met investeringen in groene energie. Het is een beetje een containerbegrip geworden. Waarom zou iemand in clusterbommen willen beleggen,” vroeg de praeses, in het dagelijks leven Investment Analist, zich retorisch af.
“Bij duurzaamheid staat in het woordenboek echter ook continuïteit. Onze leden kunnen de komende tien tot vijftien jaar op een kwalitatief prima veld hockeyen door de deal met de gemeente. De Esdoorn droeg het veld over, onder de voorwaarde dat zij in de accommodatie investeerde. Met nieuwe goals, dug-outs, prullenbakken, omrastering, maar vooral LED-verlichting heeft De Esdoorn voor continuïteit gezorgd. MHC Dalfsen heeft nu één van de mooiste hockeyvelden in het Vechtdal. Door de overeenkomst met de gemeente is de continuïteit van de club in financieel en sportief opzicht stevig geborgd,”aldus Slootweg,
Tijdens de druk bezochte Nieuwjaarsreceptie werd Bernard Smalbraak in het zonnetje gezet. Na tien jaar trouwe dienst als trainer en medebedenker van het technische beleid overhandigde voorzitter Marcel Slootweg hem niet alleen een fotoboek vol anekdotes, maar bedankte hij hem namens de club ook met een straatnaambord, dat een mooie plek bij het clubhuis krijgt. Bernard was zichtbaar geroerd door het gebaar van de club.
Een mooie pot met snoep en een slagroomtaart in het vooruitzicht: voor Hugo Veldhuis kon afgelopen zaterdag niet meer stuk. De benjamin van de familie Veldhuis had deze lekkernijen verdiend omdat hij de meeste loten voor de Grote Clubactie (GCA) heeft verkocht. Maar liefst 30 (!) loten had Hugo verkocht. Met zijn prachtige actie verdienden Hugo en zijn teamgenoten van J6E1 ook een slagroomtaart. Deze krijgen de jongens bij hun eerste thuiswedstrijd. Uiteindelijk is er 711,30 euro verdiend door MHC Dalfsen met de GCA. De opbrengst zal worden aangewend voor een nieuwe tribune.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.