Home / / Lezing Harry Pierik bij Groei en Bloei

Lezing Harry Pierik bij Groei en Bloei

OMMEN – Dinsdag 22 januari houdt Tuinontwerper Harry Pierik uit Zwolle een lezing in Ommen met als titel: ‘Vormgeving in groen, een artistieke uitdaging’.
In deze avondvullende lezing gaat Pierik dieper in op zijn stijl van ontwerpen van uiteenlopende tuinen door het hele land. In het bijzonder besteedt hij ook aandacht aan het project Secret Garden in Zwolle: gevelgroen op 40 onverwachte plekken in de stad. Hoe strookjes groen van slechts enkele decimeters breed, tegen muren, een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de vergroening van een steenrijke omgeving. Elk perk is zorgvuldig gecomponeerd, vol details, altijd eenheid, alle seizoenen mooi en met een natuurlijke uitstraling. Soortenrijkdom is het toverwoord, uiteraard ook goed voor bijen, vlinders en andere insecten. Alle 40 tuintjes krijgen water uit een tankwagen van de ROVA en worden op enkele middagen per jaar, onder leiding van Harry Pierik, gewied en geknipt door een enthousiaste groep vrijwilligers. Zie ook: www.tuinharrypierik.nl.
De lezing wordt georganiseerd in de theaterzaal van De Carrousel, van Reeuwijkstraat 5 te Ommen. Aanvang 20.00 uur. Entree voor leden Groei en Bloei gratis, niet-leden betalen 6 euro.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.