Home / / Kindervoorstelling Kleine mol laat zaal De Stoomfabriek volstromen

Kindervoorstelling Kleine mol laat zaal De Stoomfabriek volstromen

DALFSEN – “Hartelijk welkom, leuk dat jullie er zijn.” Met deze woorden verwelkomden de twee acteurs van jeugdtheatergezelschap Meneer Monster zaterdagochtend het publiek in de theaterzaal van De Stoomfabriek. In het midden van de ruimte lag een groene loper en in plaats van stoelen stonden er lage bankjes. De kinderen zaten vooraan, de volwassenen daarachter.

Op de voorstelling Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft, waren ruim honderdvijftig kinderen en hun mama’s, papa’s en opa’s en oma’s afgekomen en die werden bepaald niet teleurgesteld.

Vanaf moment één zaten klein en groot gefascineerd en met open mond te kijken naar de verrichtingen van de twee acteurs. Veertig minuten humor, grappen en grollen, actie, een rek vol kleding en een grote tafel met allerlei etenswaren. En de poep waar de mol zich zo druk om maakte? Dat bleek een flinke rookworst. De koeienpoep werd verbeeld door erwtensoep, de dropjes waren de keutels van de haas, de chocoladevla de poep van het varken en de mayonaise de uitwerpselen van de duif.

Het was één groot feest waarbij werd gezongen en de kinderen de dieren zelfs mochten helpen. Maar ja, wie had er nou op de kop van de mol gepoept? Het antwoord op die vraag kwam op het eind. Het was Bullebak, de hond van de slager.

Volgend seizoen keert jeugdtheatergezelschap Meneer Monster terug in Theater De Stoomfabriek, dan met de voorstelling De Gruffalo.

De eerstvolgende kindervoorstelling is Dag meneer van Dalen op zaterdag 23 februari om 14.00 uur. Op zondag 24 maart is het de beurt aan
Dikkie Dik. Aanvang: 15.30 uur. Kijk voor meer informatie op www.theaterdestoomfabriek.nl

Tekst/foto: Johan Bokma

Lees ook

Online masterclass ‘Van de druppel naar de Vecht’

Meedoen vanaf de bank REGIO – Waterschap Drents Overijsselse Delta en waterschap Vechtstromen nodigen bewoners …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.