Home / / Hoogste punt ziekenhuis Hardenberg bereikt

Hoogste punt ziekenhuis Hardenberg bereikt

HARDENBERG – Afgelopen woensdag vierde Saxenburgh het hoogste punt van het nieuwe ziekenhuis in Hardenberg. Om deze mijlpaal te markeren hesen zowel Saxenburgh als Bouwcombinatie Goossen Te Pas/Dura Vermeer Bouw Hengelo de vlag. Het nieuwe ziekenhuis gaat Saxenburgh Medisch Centrum heten. Vertegenwoordigers van medewerkers en gebruikers onthulden deze naam.

De eerste paal van het nieuwe ziekenhuis werd op 28 juni 2018 in de grond geboord. Het hoogste punt is nu, ruim een half jaar later, bereikt en ligt op zestien meter. Het nieuwe ziekenhuis wordt een compact medisch centrum met alle basisvoorzieningen, dus met een Spoedeisende Hulp, Intensive Care, acute verloskunde en klinische kindergeneeskunde. Het ziekenhuis krijgt 130 bedden en bestaat uit drie bouwlagen. Door zo kort mogelijke looplijnen, efficiency en flexibiliteit in ruimtegebruik wordt er meer patiëntenzorg aangeboden. Ook krijgen patiënten meer privacy dankzij de drie- of éénpersoonskamers, in plaats van zespersoons kamers.

De entree komt aan de westzijde, waar een centraal plein toegang biedt naar parkeerplekken en het openbaar vervoer. De bouwwerkzaamheden moeten in 2020 afgerond zijn. Met dit nieuwe medisch centrum blijft Saxenburgh een ziekenhuis en polikliniek houden in Hardenberg, met ook poliklinieken in Coevorden, Ommen en Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Lees ook

Politiek Verwoord: Gemeentebelangen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.